Časovač Atmega88 – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Časovač  Atmega88 – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comČasovač Atmega88 – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

ZdeněkAVR0
Newbie
8. 9. 2010   #1
-
0
-

Zdravím,
snažím se asi týden přes různé návody o program v CodeVision, který bude načítat např.vteřiny pomocí přetečení interního časovače. Zatím nic nepracuje rád by jsem poprosil někoho o radu nejlépe krátký jednoduchý program pro Atmega88 takt.8MHz.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.37.–
xhans690
Návštěvník
8. 9. 2010   #2
-
0
-

Muj priklad pro M8 na 8MHz, generovani preruseni kazdou 1 ms.

void TIMER2_init()

{
//nastaveni timeru 2 na preruseni co 1ms
OCR2=124;
TIFR|=0b10000000; //nastaveni priznaku preruseni
TIMSK|=0b10000000; //povoleni preruseni
TCCR2=0b00001011; //CTC mod, prescaler 32
}//timer 2 init

a obsluha preruseni


ISR (TIMER2_COMP_vect)
{
//preruseni kazdou 1ms
//zde se muzou nacitat milisekundy a po dosazeni 1000 vynulovat a pripocist 1s
//ostatni casy podobne
}


v hlavnim programu jeste povolit preruseni pomoci
sei();


neni to v codevision, pouzivam avrstudio nebo eclipse a avr-gcc
upravou konstant pujde udelat i treba 1s preruseni, nebo kazdych 0,5s
viz datasheet

snad to pomuze

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.83.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

LM35 Atmega88 — založil ZdeněkAVR

Časovač — založil zgerbiak

Casovac — založil Odin

časovač — založil xeonikx

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý