Anketa – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anketa – PHP – Fórum – Programujte.comAnketa – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Milan0
Stálý člen
11. 11. 2006   #1
-
0
-

Na svojej stranke chcem povolit hlasovanie len prihlasenym uzivatelom a to iba raz na jednu otazku. pouzil som na to kod:



if(!$result){
$zob="ano";
echo'<tr><td class="small_intab_orange" align="center" colspan="2">Hlasova? m??e len prihl?sen? u??vate? </td></tr>';
}
else{
$kontrola_mena_hlasujuceho=mysql_query("Select*from anketa_hlasoval where id_otazka='$otazkaid'");
$kontrola_mena_odpoved=mysql_fetch_array($kontrola_mena_hlasujuceho);
$kontrolne_meno=$kontrola_mena_odpoved["Login"];

if(!isset($_POST["vote"]) && $kontrolne_meno!=$login_name){
$zob="ano";
echo'<tr><td class="small_intab_orange" align="center" colspan="2">Neozna?il si ?iadnu odpove?!</td></tr>';
}

if($kontrolne_meno==$login_name){
$zob="ano";
echo'<tr><td class="small_intab_orange" align="center" colspan="2">?a??ie hlasovanie nie je povolen?!</td></tr>';
}
}

no ale nejak mi to nefunguje pri prihlasenom uzivatelovi pretoze hlasovat moze aj viackrat.. neviete kde moze byt chyba? na localhoste mi to fungovalo sice nie s tymto kodom ale ten mi potom na hostingu tiez nesiel...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Lukáš Churý
~ Šéfredaktor
+8
Hero
11. 11. 2006   #2
-
0
-

To mORb:

$kontrola_mena_hlasujuceho=mysql_query("Select*from anketa_hlasoval where id_otazka='$otazkaid'");

Nen? to ?patn??
$kontrola_mena_hlasujuceho=mysql_query("Select*from anketa_hlasoval where id_otazka='".$otazkaid."'");

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Milan0
Stálý člen
11. 11. 2006   #3
-
0
-

To Curo:mozno to je zle... ale pouzivam to vsade.. a funguje mi to...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Ondrej Juríček
~ Moderátor
0
Stálý člen
11. 11. 2006   #4
-
0
-

Ty si z DB vytiahne? men? v?etk?ch hlasuj?cich u??vate?ov, ale do $kontrolne_meno si vytiahne? iba meno prv?ho, ktor? hlasoval. Bu? si tie men? v?etky porovn?? s $login_name, alebo jednoduch?ie (a hlavne efekt?vnej?ie) d?? dotaz na DB, aby ti vytiahlo iba jedno meno.

SELECT login FROM anketa_hlasoval WHERE (id_otazka = '$otazkaid' AND login LIKE '$login_name')


ale aj to sa mi zda pras?rna - porovn?va? re?azce. Lep?ie by si urobil, keby ka?dy u??vate? mal aj svoje ID a toto ID porovnaval v DB. Alebo e?te lep?ie, nech ti DB vyhod? po?et najden?ch z?znamov, ktor? sa zhoduj? s po?iadavkou.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
13. 11. 2006   #5
-
0
-

m0RB: Po loginu uživatele si inicializuj SESSION třeba Id, kde si dáš Id daného uživatele, pak až hlasuje, tak se zapíše Id daného hlasu, Id daného uživatele, no a akorát se otestuje, zda již není jeho Id v tabulce. Jestli děláš rozsáhlejší systém, tak se ti Id bude hodit i na další věci, a hlavně je to bajtový string, který je malý a rychlý a hlavně unikátní (předpokládám, že máš v tabulkách indexy s AUTO_INCREMENT) při hledání. Id uživatele si nastav jako KEY.
Curo: Ano, to je ho není správně, ale funguje to i tak ;) Ono patří i k názvům sloupců dávat " ".

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Moderátor PHP sekce ve Fóru
Milan0
Stálý člen
13. 11. 2006   #6
-
0
-

:ms_0435: Dikes za rady... problem je uz vyrieseny

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Anketa — založil dalaman

Anketa — založil hrach

En anketa — založil Zelenáč

Anketa — založil Jeyekomon

Anketa — založil Michal115

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý