Math.Pow Chyba – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Math.Pow Chyba – .NET – Fórum – Programujte.comMath.Pow Chyba – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Mutagen0
Super člen
9. 9. 2010   #1
-
0
-

Zdravim...
Mam takovy problem
viz zde



string vypocet3;
vypocet3 = Math.Abs(Int32.Parse(vypocet) - Int32.Parse(vypocet2)).ToString();
int odmocnina_D = Math.Pow(Double.Parse(vypocet3),(double)1/2);

ale jaksi me to pise error Typ double nelze implicitně převést na typ int. Existuje explicitní převod (nechybí výraz přetypování?) (CS0266)
a vubec uz nevim co s tim ... Dekuji za jakoukoliv radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
lukax0
Duch
9. 9. 2010   #2
-
0
-

To Mutagen : Math.Pow vrací double (desetinné číslo), ne int (celé číslo): stačí tedy přetypovat výsledek takto:

int odmocnina_D = (int)Math.Pow(Double.Parse(vypocet3),(double)1/2);


Samozřejmě tím dojde k zaokrouhlení – respektive odříznutí desetinné části.

Proč deklaruješ vypocet1, 2 a 3 jako řetězce? :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.60.–
Mutagen0
Super člen
9. 9. 2010   #3
-
0
-

Diky moc opravdu mi to pomohlo... Nevim rpoc to tak deklaruju byla to asi jedina moznost ktera me fungovala :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
Mutagen0
Super člen
9. 9. 2010   #4
-
0
-

Jinak nevite nekdo jak bych to mohl udelat aby me to pocitalo vsechno i s desetinyma cislama ? vlastne kdyz to tak reknu tak si delam program na vypocet kvadratickych rovnic vsechno funguje v pohode jen dokud tam nenastoupej prave ty desetiny cisla a kdyz vyjde ve vysledku treba i zlomek tak to uz je jakoby 0 :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
9. 9. 2010   #5
-
0
-

urcite vis ze se pouziva desetinna tecka a ne carka :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mutagen0
Super člen
9. 9. 2010   #6
-
0
-

KIIV napsal:
urcite vis ze se pouziva desetinna tecka a ne carka :)


Jo to jo ale jde o to ze to uz nespocita dobre a to treba jde o zlomek 5/3 tak uz to zaokrouhli jak se teda pocita i s desetinyma carkama ?
Edit : Jo a jde nejak dostat cislo do zaporu ? ja jen ze kdyz dam treba 2 * (-1) tak mi to porad bere jako 2

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
10. 9. 2010   #7
-
0
-

zlomek 5/3 ma oba argumenty int tudiz se spocita jako celociselny.. muzes pouzit nekolik fint:
5/3.0 nebo
5/((double)3) (muze byt v citateli i jmenovateli, ale asi to chce explicitne rici k cemu to patri.. / muze mit vetsi prioritu nez pretypovani)


Edit: a kousek kodu u toho zaporu by nebyl? takhle bych jen hadal mezi stovkou moznosti jak to udelat blbe :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
10. 9. 2010   #8
-
0
-

ono by mozna nebylo spatny prolitnout ucebnici C.. tydle problemy sou tam vsechny.. akorat tam nejsou ruzny Double.Parse a podobny speciality

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mutagen
~ Anonymní uživatel
549 příspěvků
10. 9. 2010   #9
-
0
-

Tedka jsem ve skole ale muzun to napsat z hlavy zkousel jsem zpusob tohodle

int int_a_zapor = Math.Abs(int_a * (-1));

Tak asi tak ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.104.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
10. 9. 2010   #10
-
0
-

Math.Abs vrací absolutní hodnotu argumentu, tj. neznaménkové číslo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Mutagen
~ Anonymní uživatel
549 příspěvků
10. 9. 2010   #11
-
0
-

liborb napsal:
Math.Abs vrací absolutní hodnotu argumentu, tj. neznaménkové číslo.


Tak co mam teda pouzit ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.104.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
10. 9. 2010   #12
-
0
-

nestaci = -int_a ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
10. 9. 2010   #13
-
0
-

To KIIV : Stačí :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Mutagen
~ Anonymní uživatel
549 příspěvků
10. 9. 2010   #14
-
0
-

No to prave nevim zejo sem ve skole a nemuzu to nijak zkusit a hlavne vcera sem se teprve s class Math seznamil takze nevim co tam muzu a co ne ... ale pokud by opravdu funbgovalo to "-int_a" tak by to bylo super
JInak kdyz mam neco ve stylu

 Math.Abs((-b_int + odmicnina_D) / (2 * (-int_a))).ToString();

Tak by to melo fungovat ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.104.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
10. 9. 2010   #15
-
0
-

tohle nema s math nic spolecneho.. to jsou zakladni operace jazyka.. tim spis se podivat i na nejakou ucebnici C nebo zakladu syntaxe C#
ani nemusis nic prevadet protoze mas int a den davas do int

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mutagen0
Super člen
11. 9. 2010   #16
-
0
-

No tak jsem to zkusil jo opravdu staci -int_a ale problem je v tom ze kdyz me to pocita v Math.Abs tak mi to porad vraci absolutni cislo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
11. 9. 2010   #17
-
0
-

a co -Math.Abs(int_a) ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
lukax0
Duch
11. 9. 2010   #18
-
0
-

Pěkná učebnice na podobné věci je C# pro zelenáče od Viriuse. Nezahrnuje myslím nejnovější featury, ale bez zvládnutí základů typového systému je člověk stejně nemá šanci pochopit. Hodně štěstí do studia!

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.60.–
lukax0
Duch
11. 9. 2010   #19
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.60.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
11. 9. 2010   #20
-
0
-

To lukax : ja na priority zasadne nespoleham a dukladne zavorkuju :D hlavne proto, ze delam ve vice programovacich jazycich a muzou byt ruzne drobne odchylky..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mutagen0
Super člen
11. 9. 2010   #21
-
0
-

No muzu mit jeste jeden dotaz ?
Jak muzu pocitat i v zaporu protoze pokazdy kdyz chci udelat podminku
if (vypocet3 < 0)
tak mi to proste vyhodi error ze to musi byt typ INT ten vypocet a kdyz ho prevedu na Int32.Parse(vypocet3) tak mi to zase nevezme zapor ... Nemuzete mi nekdo poradit v jakym math methode pocitat aby to slo i do zaporu ? nebo aspon jak udelat podminku na zapor ? aniz by z toho bylo kladny cislo ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
lukax0
Duch
12. 9. 2010   #22
-
0
-

To Mutagen : Je opravdu moc hloupý nápad uchovávat čísla v řetězcích, je to pak pomalý a špatně se s tím pracuje (musíš pořád přetypovávat). int záporná čísla obsahuje (kdybys chtěl někdy pracovat bez nich a záleželo na horní mezi, použij uint).

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.60.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů

Podobná vlákna

Funkce pow — založil oxidián

Funkce pow, 3odmocnina — založil Proksa

Math Ml — založil Blujacker

Math — založil simi

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý