První krůčky a hned problém – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

První krůčky a hned problém – C / C++ – Fórum – Programujte.comPrvní krůčky a hned problém – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
C++S0
Newbie
11. 9. 2010   #1
-
0
-

Zdravím všechny,

tak jsem si koupila knihu C++ za 21dní a hned mám problém, pokud jsem to pochopila dobře, tak kompilátor mi má z daného naprogramovaného dokumentu v podobě ***.cpp vytvořit spustitelný program ***.exe...
když spustím .cpp tak se mi v okně kompilátoru otevře nové okno, kam znovu naprogramovaný soubor překopíruju, dám F9 a vytvoří se mi .exe ovšem neotevře se mi dál nic....

Kde je problém??? :((

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.36.–
Reklama
Reklama
filippop0
Návštěvník
11. 9. 2010   #2
-
0
-

A jaký používáš kompilátor? Buď ti při kompilaci vyskočí nějaký chyby a pak se ti nespustí nic. A nebo ta F9 dělá jen kimpilaci a třeba F8 dělá kompilovat + spustit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.86.–
Míra
~ Anonymní uživatel
50 příspěvků
11. 9. 2010   #3
-
0
-

Můžeš zveřejnit zdrojový kód programu? Jinak jako vývojové prostředí doporučuji CODE::BLOCKS

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.160.–
Quiark0
Věrný člen
11. 9. 2010   #4
-
0
-

kam znovu naprogramovaný soubor překopíruju



tohle se mi nezdá že by bylo správně :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.173.–
C++S0
Newbie
11. 9. 2010   #5
-
0
-

#include <iostream>

int main ()
{
std::cout <<"Ahoj Ty tam!\n";
return 0;

}


a jaký používám?? jej, já se v tom nevyznám... v knize bylo napsaný, že kompilátor je na cd, tak zřejmě je to devcpp-4.9.9.2??

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.36.–
C++S0
Newbie
11. 9. 2010   #6
-
0
-

když dám F8, tak mi to napíše, že to není zkompilovaný..

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.36.–
Matrix17
~ Anonymní uživatel
285 příspěvků
11. 9. 2010   #7
-
0
-

Zkus dát spíš F9. ;-) Nebo se mrkni kde je v liště nahoře položka compile. Btw. můžeš se ti stát že ti to jen problikne. Tak tam pak před return dej cin.get().

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
C++S0
Newbie
11. 9. 2010   #8
-
0
-

ano, to se mi stalo, jen to probliklo a nic... i když jsem tam zadala kod cin.get() tak nic :((((( hrozně mě to rozčiluje :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.36.–
C++S0
Newbie
11. 9. 2010   #9
-
0
-

cin.get() mi to háže chybu, já tam dala před tím char reakce;
std::cin >>reakce;

nad return a ono nic, pořád to problikává...


#include <iostream>

int main ()
{
std::cout <<"Ahoj Ty tam!\n";
cin.get()
return 0;


}


a nic

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.36.–
ondra.holub+1
Stálý člen
11. 9. 2010   #10
-
0
-

Nainstaluj si codeblocks (z www.codeblocks.org), jak už tu někdo výše doporučoval. DevCpp je poměrně zastaralé a asi ne moc udržované.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.23.–
Míra
~ Anonymní uživatel
50 příspěvků
11. 9. 2010   #11
-
0
-

Pouze jeden cin.get(); ti fungovat nebude, důved je paměťový buffer nebo tak něco . Musíš ho tam napsat dvakrát, nebo ten kód uprav takhle.



#include <iostream>
#include <windows.h>

int main ()
{
std::cout <<"Ahoj Ty tam!\n";
system("pause");
return 0;


}


Pokud by jsi trvala na cin.get(); tak to uprav takhle, ale doporucuji prvni moznost:



#include <iostream>

int main ()
{
std::cout <<"Ahoj Ty tam!\n";
cin.get();
cin.get();
return 0;


}



Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.160.–
C++S0
Newbie
11. 9. 2010   #12
-
0
-

u první varianty mi to funguje :)

stáhla jsem si ty codeblocs.. ovšem... mám trošku problém, co s tím???

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.36.–
MASTERMAN
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
11. 9. 2010   #13
-
0
-

Zkus je třeba nainstalovat ;-)

Zkus vysvětlit jaký problém máš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.160.–
C++S0
Newbie
11. 9. 2010   #14
-
0
-

super, děkuji moc, funguje mi to se "system "pauze" "

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.36.–
C++S0
Newbie
11. 9. 2010   #15
-
0
-

:))) vím, že se to má nainstalovat, ale nevidím tady nic, co by šlo nainstalovat... každopádně mi to jde i bez toho.. tak to asi tak nechám, tomu nic neuškodí, ne? pokud do každého programu budu psát system ("pauze"); tak je to ok, ne? teda jen do doby, dokud nenarazím na něco, co pauzu nesmí mít... no.. tak dobře, tak rozbalila jsem soubor a nikde není instalačka... je tam jen tohle viz příloha

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.36.–
MASTERMAN
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
11. 9. 2010   #16
-
0
-

Asi jsi stáhla špatný balíček :D. Zkus to z jiné stránky ;-)

Jinak k tvému dotazu:

1) Nepíše se to

system("pauze");
ale
system("pause"); 

2) Mělo by ti to fungovat ve všech programech :-)

Zde máš vysvětlení k system("puase");

To co je v závorce v uvorovkách se jakoby napíše do CMD (příkazový řádek Windows).
To znamená, že to je uplně to samé jako když otevřeš CMD (Win + R a napsat cmd) a napíšeš pause .

Nevím , jak se vyznáš v CMD, ale pokud ano, tak ti to hodně ulehčí programování.
Např. vypnutí počítače se napíše takhle:
system("shutdown -s");



Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.160.–
C++S0
Newbie
11. 9. 2010   #17
-
0
-

sakra... takže až si to stáhnu, tak pak nebudu mít problém s oknem, které se hned nezavře, vid?? já to stahovala z tý stránky www.codeblocks.org, ale asi to stáhnu ze slunečnice či tak nějak.... každopádně ted mám další doatz, byla jsem v knihovně a půjčila jsem si kapesní rádce C a C++ a tam je jakoby srovnání kodů u C a C++ a nekoresponduje to s info v knize Naučte se C++ za 21dní, protože tam ten kod pro C++ je v tom rádci pro C..?? jsem z toho trošku zmatená... to, co jsem psala viz výše, to je jazyk C++ ne C, ne??? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.36.–
C++S0
Newbie
11. 9. 2010   #18
-
0
-

nejde ani jeden... kurna... jaký kompilátor si mám stáhnout?? :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.36.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
11. 9. 2010   #19
-
0
-

na Linux: gcc/g++
na WIn: MingW

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
MASTERMAN
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
11. 9. 2010   #20
-
0
-

Pak můžeš zkusit Microsoft Visual c++ 2010

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.160.–
KIIV+42
God of flame
11. 9. 2010   #21
-
0
-

nebo spustit cmd (prikazovy radek) prepnout se do adresare kde mas program, a spustit ten exe..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
11. 9. 2010   #22
-
0
-

1. pokud máš u knížky překladač (+ IDE), tak je dost možné, že s ním výklad v některých částech počítá. Takže používej to.
2. ten "problém" není problém. Program skončil, okno se zavřelo, hotovo. Spouštěj konzolové programy z konzole. Viz. KIIV.
3. čti jen jednu knížku a na srovnávání C a C++ se vykašli, když neznáš ani jedno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Matrix17
~ Anonymní uživatel
285 příspěvků
12. 9. 2010   #23
-
0
-

Code::Blocks má dvě varianty a to s kompilátorem a bez (samozřejmě ještě mutace na různé OS). Zkus to z týhle stránky.

http://www.codeblocks.org/downloads/26

Stáhnout tenhle soubor:
codeblocks-10.05mingw-setup.exe

Klikem na konec řádku na: BerliOS

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
C++S0
Newbie
12. 9. 2010   #24
-
0
-

tak teď jsem z toho paf... poslala jsem kamarádovi ten program, který mi problikává, jemu to taky jen problikne, takže to není starým kompilátorem, ne?

což znamená, že tam musí být pokaždé ten kod system("pause");

vím že se asi ptám na totéž pořád dokola, ale asi to pořád nechápu :( čím to je, že to jen problikává, zda starým kompilátorem, ci tím, že tam musí být ten kod system("pause"); ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.36.–
yaqwsx+9
Posthunter
12. 9. 2010   #25
-
0
-

To C++S : Problikává to proto, že program splnil to měl udělat (tzn. něco vypsat do konzole) ,a tak se hned zavře... Co je na tom k nepochopení?
Takže odpověď: Ano, system("pause"), popř. jiný příkaz na čekání), tam musí být.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.113.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Quiark0
Věrný člen
13. 9. 2010   #26
-
0
-

Ty jsi asi zvyklá na klasické windowsácké programy, které vždy otevřou nějaké okno kde se dá na něco klikat. Tyhle programy se hned samy nevypnou.

Jenže to, co tady plodíš, je program v klasickém smyslu - provede postupně všechny příkazy (kterých tam moc nemáš ;) a pak skončí. Proto taky jen tak problikne - všechno se provede velmi rychle. Takže všechno funguje tak, jak má. Když tam dáš to system("pause"); tak program bude čekat až něco zmáčkneš a až potom se vypne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.173.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 95 hostů

Podobná vlákna

Zapnu a hned se vypne — založil Quikc

CMD hned zmizne — založil cheki

Krach hned na začátku — založil aristokrat

Konzole se hned zavře — založil k0xz

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý