Rozdíl mezi C, C++ a C# – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rozdíl mezi C, C++ a C# – C / C++ – Fórum – Programujte.comRozdíl mezi C, C++ a C# – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Murmand
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
11. 11. 2006   #1
-
0
-

Moc se omlouvám, jestli to tu už někde je, ale hledal jsem všude možně, pročítal celou poradnu, ale nedočkal jsem se nějaké uspokojivé odpovědi...

Chtěl bych vědět základní rozdíly těxhto tří programovacích jazyků...
Po přečtení některých témat jsem teda došel k závěru, že C je normální neobjektový programovací jazyk (třeba jako Packal - Pascal).
C++ je prakticky C obohacené o nové možnosti, je objektové a vyplatí se s ním začít, jelikož je rozšířené :o)
No a C# jsem teda nějak nepochopil...

Už teď mám jasno, že se asi pustím do toho C++, ale zajímal by mě rozdíl oproti C#...

Předem mockrát děkuji za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
11. 11. 2006   #2
-
0
-

C# - moderní objektově orientovanej jazyk, kterej můžeš použít na straně klienta pro psaní desktopových aplikací a částečně jako "náhradu" JScriptu a na straně serveru při psaní ASP.NET webových aplikací a služeb. Ze všech tří má nejširší využití pokud jde o cílovou platformu. Je pevně svázán s nějakým .NET Frameworkem a "nelze" ho používat samostatně. Je to nejvhodnější volba pro tvorbu aplikací pod Windows Vista.

Všechny tři jazyky lze využít multiplatformě. Já všeobecně doporučuji C#, protože se snadno učí a nabízí bohaté možnosti. Ale pokud předpokládáš nějaké speciální zaměření, tak dej vědět a napíšu k tomu víc.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Marek0
Návštěvník
11. 11. 2006   #3
-
0
-

Ale neviem ci pochopis vyznam objektovo orientovaneho programovania ..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Murmand0
Duch
12. 11. 2006   #4
-
0
-

No plánuju se naučit nějaký použitelný programovací jazyk... A vzhledem k tomu, že přes Visual Basic se nedá napsat všechno, tak jsem se chtěl vrhnout na nějaké "céčko" (nerozebírejme tady prosím VB, ať zůstaneme u topicu...). Ale jak tak čtu, tak je asi výhodnější se naučit C# než C++....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pedro0
Stálý člen
12. 11. 2006   #5
-
0
-

zalezi od toho, co sa chystas robit. V niektorych veciach je C++ lepsie (uz len tym, ze nieje zavisle od M$)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Murmand0
Duch
12. 11. 2006   #6
-
0
-

Ok, tak zeptám se jinak :o)
Mé zájmy v programovaní jsou dělat si programy pod okna, popřípadě některé, co spolupracují s internetem (jednoduše - otevírají stránky, stahují data z nich... takový browser).
Otázka zní: co bude přijatelnější? C# nebo C++? :o)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
12. 11. 2006   #7
-
0
-

To Murmand: V tomto případě je C# v současnosti nejlepší volbou

PS: Kdyby tu někdo měl námitky ve stylu, že v C# nelze napsat kvalitní hru nebo OS, tak nemá pravdu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Murmand0
Duch
12. 11. 2006   #8
-
0
-

Moc díky za radu... jdu na to :o).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pedro0
Stálý člen
12. 11. 2006   #9
-
0
-

To DeaLer:
1.) Ako chces pisat operacny system ked C# nema priamy pristup k HW, ano da sa nan napisat prekladac co bude fungovat bez .Net
2.) Co je na OS lepsie C(++) ktore bolo nato navrhnute, alebo C# ktory bol navrhnuty pre aplikacie od M$ Win?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
DeaLer+2
Hero
13. 11. 2006   #10
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Miroslav Kajan0
Věrný člen
13. 11. 2006   #11
-
0
-

To DeaLer: Nemá smysl se hádat, každý z těchto jazyků má svoje plus, jakýkoliv se naučíte, tak neprohloupíte, koneckonců mají podobnou syntaxi, takže není problém přejít z jednoho na druhý:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
DeaLer+2
Hero
13. 11. 2006   #12
-
0
-

To midin: a kdo se tu hádá? To mě může naštvat když někdo běžnou diskusi označí za hádání. Já tu více-méně jen odpovídám na otázky.

PS: mohl bys prosím nějak upozornit na to, aby čtenáři nevkládali příspěvky, které se budou týkat pouze jazyka C# do tohoto topicu - sice to k tomu láká, ale bude v tom lepší pořádek

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Pedro0
Stálý člen
13. 11. 2006   #13
-
0
-

To DeaLer:
Ono podla tych info co si podal je tiez mozne,ze dobre urobeny GC bude na viac procesorovych strojoch odost efektivnejsi ako manualne uvolnovanie pamate

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Miroslav Kajan0
Věrný člen
13. 11. 2006   #14
-
0
-

To DeaLer: Promi?, bude lep?? to vyj?d?it slovem p??t se:)
To PS: Z?tra to ud?l?m, jsem u? trochu unaven, v t? administraci nen? ?pln? po??dek.. Btw, kde je diskuze pro C# (asi jsem ji p?ehl?dl)?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
DeaLer+2
Hero
14. 11. 2006   #15
-
0
-

midin píše:#
# To DeaLer: Promiň, bude lepší to vyjádřit slovem přát se:)#
#To PS: Zítra to udělám, jsem už trochu unaven, v té administraci není úplný pořádek.. Btw, kde je diskuze pro C# (asi jsem ji přehlédl)?


C# patří k topicu .NET - to upozornuji co jsi napsal (že maj vkládat příspěvky, který se týkaj jen C/C++)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
zacatecnik0
Super člen
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
DeaLer+2
Hero
17. 11. 2006   #17
-
0
-

To zacatecnik:Narážky na pravopisné chyby si nech a jestli jsi to myslel jinak, tak to objasni, protože z tvého příspěvku se toho moc poznat nedá

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
zacatecnik0
Super člen
17. 11. 2006   #18
-
0
-

to DeaLer:
krasnej 200stej post - rikat mi co muzu a nemuzu to si zas nech ty :ms_0007:


staci zadat do googlu: smlouva nepodepsána a kombinace : gramatická chyba, chyba a uvidite kolik smluv bylo nepodepsano kvuli gramtice, na builderu sou na to taky jak cíp. a cim driv si zvykneme psat spravne tim lip

vivat CZ

edit: koukam na tvuj web, cece dobre ale ta gramatika je fakt hrozna i tam mas to : diskuse

edit2: hale nechi vyvolat flame (jak rikam prijdes mi fakt dobrej- umis asp a C#) ale myslis ze je moudre psat na web ze delas v Visual 2005 PRO ktere si podle meho (mozna se pletu) cesky student nemuze dovolit ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
DeaLer+2
Hero
17. 11. 2006   #19
-
0
-

Tohle je tot?ln? offtopic - u? se sem k tomu vyjad?ovat nebudu. Douf?m, ?e to midin vid? stejn? a zjedn? n?jakou n?pravu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
midin
~ Anonymní uživatel
320 příspěvků
17. 11. 2006   #20
-
0
-

To DeaLer: Vidím to naprosto stejně, zacatecnik má ve svém textu taky chyb jak maku... viz.

hale nechi

apod.
To zacatecnik: Opravdu se to do tohoto topicu nehodí... Offtopic příště smažu, takže pozor! :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
18. 11. 2006   #21
-
0
-

- k bodu diskuse : jiz sem se emailem omluvil, myslel sem si ze kdyz to neni na www.pravidla.cz tak to proste neni v pravidlech ale hotl sem se spetl.....

- k bodu Visual 2005 PRO: tez sem se omluvil (i kdyz neni za co jen sem si myslel ze ho nema legalne.....)

- k bodu:

má ve svém textu taky chyb jak maku


neco jinyho je nedoklep a neco jinyho i/y :ms_0035:

- mazat muzes samozrejme co chces kdyz si mod, nebudu tady rikat slova jako svoboda projevu a tak, to vubec ne, jen ze to proste vypovida potom o urovni tohoto fora kdyz se tu mluvi jak dlazdicove (nerikam tim ze je to ted ale ze by to mohlo byt (a ne tady ale kdekoliv) )

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Miroslav Kajan0
Věrný člen
18. 11. 2006   #22
-
0
-

Už se nemá smysl se o tom dohadovat, ale taky nepíšeš dokonale i/y:

jestli delas consoly nebo okno


Btw. Bylo to v nějakém jiném topicu:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
jan
~ Anonymní uživatel
187 příspěvků
23. 11. 2014   #23
-
0
-

#3 Marek to je to .že používáš všechno co se týče objektů , polyformismus ,třídy,různé druhy fun ... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.158.–
ingiraxo+15
Grafoman
23. 11. 2014   #24
-
0
-

k tématu...

Pokud je tvým hnacím pohonem dělat desktopový app snadno a rychle, tak rozhodně použíj C#. Nedavno jsem se dočetl, že MS uvolní .NET jako OpenSource a MS plánuje přidat nativní podporu pro linux. Ale to je jen tak bokem :)

Pro začátečníka je mnohem jednodušší C# než C++ už jen z důvodu čitelnějšího API tak GUI, který se v C++ dělá poměrně složitěji a obávám se, že by si s tím brzo skončil z důvodu náročnosti.

Další "výhoda" C# oproti C++ je nativní desinger (win form), kde si podstatě můžeš "naklikat" vzhled okna a snadno se dělají vlastní komponenty. .NET obsahuje vlastní GC (Garbage Collector), který ti automaticky spravuje pamět a není třeba uvolňovat naalokované zdroje.

Mezi další nesporné výhody patří snadné vytváření událostí, knihoven, používá moderní syntax a pokud ti tohle nestačí, tak je možné volat přímo nativní funkce C++ knihoven (WinAPI) nebo používat pointery jako v C++ (ale to se tě asi netýká moc)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Satik0
Stálý člen
25. 11. 2014   #25
-
0
-

Pokud neplánuješ psát OS nebo ovladače, tak bych volil C# - je mnohem příjemnější na používání než C++ a dokáže v podstatě to samé, i složité hry se v tom dají napsat.

EDIT: Důkaz výše napsaného tvrzení - ukázka ještě celkem jednoduché hry napsané v C#: http://zvb.cz/den/ 

Vývoj v C# je taky časově efektivnější, zapsání algoritmu ti zabere míň času, než v C++, navíc se vyhneš různým problémům s headery, linkováním apod., což občas dokáže být docela peklo a není výjimkou se třeba na den (8 prac. hodin) zaseknout jen na tom, že ti něco nejde slinkovat apod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.188.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Rozdíl mezi == a is — založil Ahoj3

Rozdil mezi class a id — založil Václav Žitek

Rozdil mezi endl a \n — založil MyName

Rozdíl mezi zápisy — založil Tomas

Rozdíl mezi dvěma zápisy — založil Tomáš

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý