Přístup k poli – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Přístup k poli – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comPřístup k poli – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Krenda
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
13. 9. 2010   #1
-
0
-

Zdravím všechny, potřeboval bych poradit, jak přistupovat k poli složeného z HTML prvků pomocí javascriptu. Dám příklad: potřebuji zjistit, jaký řetězec je mezi tagy <span></span>. Když je to jeden prvek, tak je to v pohodě

<span id="test_id">popisek</span>

<a href="#" onclick="javascript: testFunkce()">start</a>

function testFunkce() {
span = document.getElementById("test_id").innerHTML;

alert(span);
}


Bohužel ale nevím, jak to mám udělat s polem prvků:

<span id="test_id[]">popisek</span>

<span id="test_id[]">popisek_2</span>
<span id="test_id[]">popisek_3</span>


Budu vděčný za každou radu. Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.223.–
Kuboslav0
Newbie
14. 9. 2010   #2
-
0
-

Za prvé atribút id nesmie byť rovnaký a nesmie obsahovať iné než alfanumerické znaky, pomlčky, potržníky, bodky a dvojbodky. Inak Ti DOM v JS fungovať nebude. Môžeš to spraviť ale napr. takto:

    <a href="#" onclick="skript();return false;">Klikni</a>

<div id="test_id">
<span>popisek 1</span>
<span>popisek 2</span>
<span>popisek 3</span>
</div>
<p id="vysledok"></p>
<script type="text/javascript">
function skript(){
var spany = document.getElementById('test_id').getElementsByTagName('span');
var vysledok = "";
for(var i = 0; i < spany.length; i++){
vysledok += "Element "+i+" obsahuje : <b>" + spany[i].innerHTML + "<\/b><br>";
}
document.getElementById("vysledok").innerHTML = vysledok;
}
</script>

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.207.–
</microsoft>
Krenda
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
14. 9. 2010   #3
-
0
-

Vřelé díky, to je přesně to, co jsem potřeboval.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.223.–
CZechBoY+4
Věrný člen
14. 9. 2010   #4
-
0
-

no nebo tomu můžeš dát to ID napevno ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.159.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Největší v poli polí — založil Noneus

Hledání v poli polí — založil jaxx19

Přístup — založil lišák

Prístup na web — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý