Počet záznamů v celé DB – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Počet záznamů v celé DB – MySQL – Fórum – Programujte.comPočet záznamů v celé DB – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
15. 9. 2010   #1
-
0
-

Potřeboval bych zjistit počet záznamů v celé DB a zajímalo by mě, jesti existuje nějaký efektivnější způsob než získat výpis tabulek přes mysql_list_tables a pak z každé získávat hodnotu mysql_num_rows a sčítat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.142.–
Reklama
Reklama
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
15. 9. 2010   #2
-
0
-

Teoreticky by to mohlo jít sfouknot jedním selectem, pokud máš dost štěstí. Asi takhle

select sum(table_rows) from information_schema.tables where table_type='BASE TABLE' and table_schema=jmenodatabaze
Ale nejspíš budeš muset projít jednotlivé tabulky
select count(*) from tabulka;

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Mafiosoweb0
Návštěvník
19. 11. 2010   #3
-
0
-

SELECT SUM(TABLE_ROWS) 

FROM INFORMATION_SCHEMA.TABLES
WHERE TABLE_SCHEMA = 'nazev_db';

ano tento dotaz by to mel resit

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.99.–
Jak jsem řekl, tak jest.
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
19. 11. 2010   #4
-
0
-

To Mafiosoweb : Díky ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.142.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
19. 11. 2010   #5
-
0
-

To Mafiosoweb : Měl, ale v závislosti na typu DB a verzi MySQL vrací více či méně (ne)přesné výsledky. To jsem myslel tím štěstím. Ale jinak je super, když někdo po dvou měsících přijde s odpovědí, která už tady je.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Mafiosoweb0
Návštěvník
20. 11. 2010   #6
-
0
-

To zdenda : nj to je tím, že v praci něco děláš, pak koukneš a vidíš to na fóru, na datum jsem fakt nekoukal sorry :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.187.–
Jak jsem řekl, tak jest.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

Pocet záznamů dle DATA — založil Row

Počet záznamů vrácených seskupeným dotazem — založil Anonymní uživatel

C# Vypnutí celé aplikace — založil aTTix

Ukočení celé aplikace — založil inFx

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý