Zápočtový program – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zápočtový program – Pascal – Fórum – Programujte.comZápočtový program – Pascal – Fórum – Programujte.com

Jeyekomon0
Stálý člen
15. 9. 2010   #1
-
0
-

Zdravím
Nebojte, nechci vypracovat zápočťák za peníze. :)

Přišel jsem si spíše pro rady nebo náměty od zkušenějších..
A o co se jedná? Dostal jsem jako téma zápočtového programu šifrovací algoritmus RSA http://cs.wikipedia.org/wiki/RSA. O čem RSA zhruba je, už vím, ale nemám moc představu, co bych od takového vypracovaného programu na toto téma měl očekávat..
Co byste si tak představovali, že by to mělo dělat?
Můžete mi navrhnout nějaký nápad na realizaci programu na téma RSA?
Díky moc.

PS.: Úrovní je to druhý semestr programování a samozřejmě jazyk Pascal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.15.–
jjk
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
16. 9. 2010   #2
-
0
-

Samotná implmentace RSA, tj. generování klíčů, podepsání souboru, ověření podpisu, za/dešifrování souboru, a základní přímo související funkce, tj. uložení klíče, načtení klíče, výběr souboru, musí bohatě stačit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Jeyekomon0
Stálý člen
17. 9. 2010   #3
-
0
-

Ha, :) já jsem měl v plánu něco trochu míň, než popisuješ - prostě prográmek, který ti do souboru vygeneruje veřejný nebo soukromý klíč a když příjdeš s těmi klíči a souborem textu, tak ti jej zašifruje / dešifruje.
Z progrmátorského hlediska je pod tím podle mě pěkná kupa práce (celá aritmetika na dlouhých číslech a těch algoritmů na pravděpodobnostní testy prvočíselnosti se taky trochu bojím.. :) ), ale z uživatelského hlediska jsem se právě bál, jestli tu práci za tím ocení. Uživatel totiž příjde s textem, klikne na butonek, vyleze mu soubor plný nesmyslných znaků a to je všechno. :))
Takže jsem si říkal, že je to oproti nějakým naprogramovaným hrám příliš "uživatelsky nudné".. :)

Takže díky.
PS.: Možná si ještě pro radu později příjdu, jestli to nevadí.. Uvidím, jak se s tím poperu. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.199.–
jjk
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Zápočtový program — založil Jeyekomon

C - zápočtový test — založil Venca

C# program — založil Tomas.P

Program — založil Jan Burant

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý