Zdravím
Nebojte, nechci vypracovat zápočťák za peníze. :)
Přišel jsem si spíše pro rady nebo náměty od zkušenějších..
A o co se jedná? Dostal jsem jako téma zápočtového programu šifrovací algoritmus RSA http://cs.wikipedia.org/wiki/RSA. O čem RSA zhruba je, už vím, ale nemám moc představu, co bych od takového vypracovaného programu na toto téma měl očekávat..
Co byste si tak představovali, že by to mělo dělat?
Můžete mi navrhnout nějaký nápad na realizaci programu na téma RSA?
Díky moc.
PS.: Úrovní je to druhý semestr programování a samozřejmě jazyk Pascal.
Fórum › Pascal
Zápočtový program
Samotná implmentace RSA, tj. generování klíčů, podepsání souboru, ověření podpisu, za/dešifrování souboru, a základní přímo související funkce, tj. uložení klíče, načtení klíče, výběr souboru, musí bohatě stačit.
Ha, :) já jsem měl v plánu něco trochu míň, než popisuješ - prostě prográmek, který ti do souboru vygeneruje veřejný nebo soukromý klíč a když příjdeš s těmi klíči a souborem textu, tak ti jej zašifruje / dešifruje.
Z progrmátorského hlediska je pod tím podle mě pěkná kupa práce (celá aritmetika na dlouhých číslech a těch algoritmů na pravděpodobnostní testy prvočíselnosti se taky trochu bojím.. :) ), ale z uživatelského hlediska jsem se právě bál, jestli tu práci za tím ocení. Uživatel totiž příjde s textem, klikne na butonek, vyleze mu soubor plný nesmyslných znaků a to je všechno. :))
Takže jsem si říkal, že je to oproti nějakým naprogramovaným hrám příliš "uživatelsky nudné".. :)
Takže díky.
PS.: Možná si ještě pro radu později příjdu, jestli to nevadí.. Uvidím, jak se s tím poperu. :)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Zápočtový program — založil Jeyekomon
C - zápočtový test — založil Venca
Program, ktory otvori iny program — založil Nummi
C# program — založil Tomas.P
Moderátoři diskuze