Rolování v textovém poli – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Rolování v textovém poli – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comRolování v textovém poli – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Alcië
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
17. 9. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den, potřebovala bych poradit s menším problémem.

Na stránkách mám dlouhý text vymezený divem a posouvá se scrollem. Jestliže chci textem rolovat, tak se stává, že v místech, kde text není (třeba v meziřádkách) se rolování zasekne a až po přemístění kurzoru opět na text se roluje dál.
V Mozille se roluje v pohodě, ale v IE a Opeře ne.
Nevíte někdo co s tím? Sript, jiný typ pole...?
Děkuji moc za jakýkoli tip. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.239.–
Reklama
Reklama
Mautinek
~ Redaktor
0
Grafoman
10. 10. 2010   #2
-
0
-

Ahoj,
zkus uvést kód, nebo alespoň odkaz na web, kde se tento problém vyskytuje. Potom lépe někdo poradí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.37.–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
Alcië
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
17. 10. 2010   #3
-
0
-

Tady přikládám stránku: www.alcie.ic.cz/priklad.html

Web jsem vytvořila pomocí programu a to pole myslím taky. Možná to ani není textové pole, protože když text formátuju nepřejde to validací :D... jenomže nevím o žádném jiném, které by posloužilo účelu.
Budu vděčná za jakoukoli radu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.239.–
Alcië
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
23. 10. 2010   #4
-
0
-

Tak jsem to konečeně vyřešila!!! :smile1:

Text je v overflow a dokud mu nepřiřadím nějaké background-color, tak kurzor při rolování musí být na textu jinak se rolování sekne.
Zvláštní je, že když nechci barevné, ale průhledné pozadí (kvůli barevnosti jiných prvků pod overflow), musím vyplnit background-image a obrázek přitom nemusí ani existovat a rolování funguje. Tomu říkám logika...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.239.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý