Zápis do registru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zápis do registru – C / C++ – Fórum – Programujte.comZápis do registru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Míra
~ Anonymní uživatel
54 příspěvků
18. 9. 2010   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych pomoct se zápisem do registru, konkrétně do :

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

Prosím o podrobnější návod.
Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.160.–
illioner0
Stálý člen
18. 9. 2010   #2
-
0
-

ok, muzes dat
HKEY h1;char *jm="file.exe";
RegOpenKey(HKEY_LOCAL_MACHINE,"SOFTWARE\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Run",&h1);
nebo
RegCreateKey(HKEY_LOCAL_MACHINE,"SOFTWARE\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Run",&h1);
v h1 je handle otevreneho klice pak konkretni polozku zapises:
RegSetValueEx(h1,"1",0,REG_SZ,(const unsigned char*)jm,strlen(jm));

pribyde polozka 1 s obsahem retezce file.exe
na vyber (krom REG_SZ) je:

REG_BINARY Binary data in any form.
REG_DWORD A 32-bit number.
REG_DWORD_LITTLE_ENDIAN A 32-bit number in little-endian format (same as REG_DWORD). In little-endian format, the most significant byte of a word is the high-order word. This is the most common format for computers running Windows NT and Windows 95.
REG_DWORD_BIG_ENDIAN A 32-bit number in big-endian format. In big-endian format, the most significant byte of a word is the low-order word.
REG_EXPAND_SZ A null-terminated string that contains unexpanded references to environment variables (for example, "%PATH%"). It will be a Unicode or ANSI string depending on whether you use the Unicode or ANSI functions.
REG_LINK A Unicode symbolic link.
REG_MULTI_SZ An array of null-terminated strings, terminated by two null characters.
REG_NONE No defined value type.
REG_RESOURCE_LIST A device-driver resource list.
REG_SZ A null-terminated string. It will be a Unicode or ANSI string depending on whether you use the Unicode or ANSI functions.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.107.–
Nechápu softwarové firmy, ktere utrácejí za čim dál těžkopádnější DRM ochranu!! Vidět kolem snahu o free2play model je jako příjemné připomenutí časů shareware (jen ten Microsoft stále nic nepochopil)
Míra
~ Anonymní uživatel
54 příspěvků
18. 9. 2010   #3
-
0
-

Takže tohle je zdroják?

#include <iostream>

#include <windows.h>

using namespace std;

int main()
{
HKEY h1;
char *jm = "C:\\file.exe";
RegOpenKey(HKEY_LOCAL_MACHINE,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run",&h1);
RegSetValueEx(h1,"1",0,REG_SZ,(const unsigned char*)jm,strlen(jm));
}



Nějak mi nefunguje, úspěšně se builne ale do registrů se nic "nezapíše".

Můžeš mi napsat celý zdrojový kód který zapíše soubor file.exe (uložený v C:\ ) do
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

JJinak mám windows 7 64bit

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.160.–
illioner0
Stálý člen
18. 9. 2010   #4
-
0
-

hele asi po 40 sekundach jsem si opravil a editnul nahore ty lomitka, MUSI BYT PO 2!! ty si asi stihl moji prvni verzi :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.107.–
Nechápu softwarové firmy, ktere utrácejí za čim dál těžkopádnější DRM ochranu!! Vidět kolem snahu o free2play model je jako příjemné připomenutí časů shareware (jen ten Microsoft stále nic nepochopil)
Míra
~ Anonymní uživatel
54 příspěvků
18. 9. 2010   #5
-
0
-

Stejně mi to nefunguje. Zase se to uspěšně builne ale nefacha.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.160.–
Míra
~ Anonymní uživatel
54 příspěvků
18. 9. 2010   #6
-
0
-

Už jsem to vyřešil. NEvím proč ale nejde mi zapsat do
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

tak jsem to zkusil do
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

a funguje to díky!

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.160.–
illioner0
Stálý člen
18. 9. 2010   #7
-
0
-

tak pri malejch pravech se to od Visty zapisuje tam, mozna by ti pomohlo i volani RegCreateKeyEx() s KEY_ALL_ACCESS.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.107.–
Nechápu softwarové firmy, ktere utrácejí za čim dál těžkopádnější DRM ochranu!! Vidět kolem snahu o free2play model je jako příjemné připomenutí časů shareware (jen ten Microsoft stále nic nepochopil)
Míra
~ Anonymní uživatel
54 příspěvků
18. 9. 2010   #8
-
0
-

Hele, ještě bych potřeboval toto:

HKEY h1; 

char *jm = "%HOMEDRIVE%\\file.exe"; // %homedrive% zde nefunguje, nevím proč
RegOpenKey(HKEY_CURRENT_USER,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run",&h1);
RegSetValueEx(h1,"1",0,REG_SZ,(const unsigned char*)jm,strlen(jm));


%homedrive% mi nefunguje. Zapiše do registru ale po spuštění se nic nespustí ? Co s tím?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.160.–
illioner0
Stálý člen
18. 9. 2010   #9
-
0
-

to je ovsem "dokonaly" popis problemu.... v registru je co? C:\file.exe ? A chces aby se spustilo moje file.exe ktere ti tam na disku C shodou nahod existuje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.107.–
Nechápu softwarové firmy, ktere utrácejí za čim dál těžkopádnější DRM ochranu!! Vidět kolem snahu o free2play model je jako příjemné připomenutí časů shareware (jen ten Microsoft stále nic nepochopil)
Míra
~ Anonymní uživatel
54 příspěvků
18. 9. 2010   #10
-
0
-

To nechme bejt, už jsem na to přišel. Ale teď bych se docela rádd naučil čtení a mazání v registru. Můžeš mi s tim helpnout?
Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.160.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Míra
~ Anonymní uživatel
54 příspěvků
19. 9. 2010   #12
-
0
-

Ano zdento díval ale tam je to pro mě moc složité. Zde jsem našel jak se dá úplně jednoduše číst z registrů
http://www.daniweb.com/forums/thread98303.html

Takže číst z registrů už umím ale mazat ještě ne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.160.–
Míra
~ Anonymní uživatel
54 příspěvků
20. 9. 2010   #13
-
0
-

Fakt nikdo neví? Prosím ;-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.160.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
21. 9. 2010   #14
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Míra
~ Anonymní uživatel
54 příspěvků
23. 9. 2010   #15
-
0
-

Díky funguje to

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.70.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Zapis do registru v c — založil Anonymní uživatel

Zápis do registru — založil Kenvelo

Edit Registru — založil Odin

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý