Casovac – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Casovac  – .NET – Fórum – Programujte.comCasovac – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Odin
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
18. 9. 2010   #1
-
0
-

Zdravim
Chtel bych se zeptat na jednu otazku ohledne DateTime...
Jde o to ze kdyz pouziji DateTime.UtcNow tak mi to vypise i datum ale ja bych potreboval jenom samostatnej cas a pak od toho casu odecist nebo pricist cas kterej si sam zadam ...
Neboli treba nastavim si cas na 5:00 hodin rano treba z 22:00 a pricist nebo odecist aby me to opravdu v 5 hodin zacalo treba houkat nebo cokoliv ... Potreboval bych nejakou funkci co by me ukazovala pouze cas a sla by na to udelat podminka
Dekuji moc za Odpovedi

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
18. 9. 2010   #2
-
0
-

Aktuální čas bez data získáš takhle

DateTime.Now.TimeOfDay
a další hodiny k tomu můžeš příčíst takto:
DateTime.Now.AddHours(5).TimeOfDay
a odečíst takto:
DateTime.Now.AddHours(-5).TimeOfDay

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Odin
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
18. 9. 2010   #3
-
0
-

To Chrasty :
Oki diky ale chtel bych nejak udelat rozdil mezi casama nastavim si treba 5 hodin rano a ono bude treba 22:00 tak to je vlastne rozdil 7 hodin takze ze nejdriv by se to vypocitalo a pak pouzilo v tom DateTime.Now.AddHours().TimeOfDay

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
Odin
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
18. 9. 2010   #4
-
0
-

Jeste abych nezapomnel ty Setiny jdou nejak odstranit ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
Odin
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
19. 9. 2010   #5
-
0
-

No tak jsem zkusil to s tim DateTime.Now.AddHours().TimeOfDay a nejak mi to blbne ... lepe receno kdyz mam tendle kod

minuty_calc = Int32.Parse(minuty.Text);

hodiny_calc = Int32.Parse(hodiny.Text);
TimeSpan TimeCalc = DateTime.Now.TimeOfDay + DateTime.Now.AddHours(hodiny_calc).TimeOfDay + DateTime.Now.AddMinutes(minuty_calc).TimeOfDay;
Zkouska.Text = ""+TimeCalc+"";


tak ono mi to vypisuje uplne jiny cas i kdyz nastavim promeny na 0 viz obrazek ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
Odin
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
19. 9. 2010   #6
-
0
-

Tak jsem to z casti vyresil ...



minuty_calc = Int32.Parse(minuty.Text);
hodiny_calc = Int32.Parse(hodiny.Text);
cas = DateTime.Now.AddHours(hodiny_calc).TimeOfDay;
cas = DateTime.Now.AddMinutes(minuty_calc).TimeOfDay;
Zkouska.Text = ""+cas+"";


Jenze nevim proc ale vypise mi to jenom cas zmenenej o minuty ne o hodiny ...
A hlavne kdyz mam v timeru


ShowInTray();
TimeSpan now = DateTime.Now.TimeOfDay;
//this.TrayMode.Text = now.ToString();
time_label.Text = now.ToString();
if(cas == now)
{
Zkouska.Text = "Hotovo";
Timer.Stop();
}

tak mi to stejnak nestopne ... tak nevim v cem mam error
jinach bych se chtel zeptat jak muzu ty setiny odstranit ....
Dekuji predem za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
Odin
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
19. 9. 2010   #7
-
0
-

Vsechno vyreseno Kompletni verzi mam hotovou ...
Pokud by nekdo chtel zkusit exe soubor co to dela tak odkaz je zde
http://koukej.707.cz/obrazky/Timer.rar
Info :
Zadava se tam Cas kdy ma byt spusteno upozorneni ... nikoli cas kterej se pricte k aktualnimu casu !!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.160.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 71 hostů

Podobná vlákna

Časovač — založil zgerbiak

časovač — založil Pikin88

časovač — založil xeonikx

Časovač — založil aTTix

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý