VB a MYSQL – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

VB a MYSQL – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVB a MYSQL – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Adolf010
Duch
19. 9. 2010   #1
-
0
-

Ahoj, teprve začínám s VB.NET a tak se tim pomaloučku prokoušávám. K aplikaci kterou delam potrebuju propojeni na MYSQL DB a teda hlavně čtení z ní. V PHP to udělam bez problému ale nevím jak tady. POdle jistého návodu jsem schopnej se do DB připojit a oveřit si přihlašovací údaje ale to je tak všechno. Potřebuju se připojit do tabulky a přečíst z ní data. Používám Visual Basic 2008 a MYSQL Connector/NET. Díky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.228.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
20. 9. 2010   #2
-
0
-

Přes třídu MySqlConnection se připojíš ke zvolené databázi (což už asi umíš), přes MySqlCommand vykonáš SQL dotaz a následně přes instanci třídy MySqlDataReader, kterou dostaneš z instance MySqlCommand, budeš načítat jednotlivé výsledky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Adolf010
Duch
20. 9. 2010   #3
-
0
-

Jak jednoduse to zni :-) Uvidim v budoucnu az nebude dostacovat xml :) Ale diky :) Můžu se na vás obrátit v budoucnu ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.228.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
21. 9. 2010   #4
-
0
-

MySQL je jednoduchá, takže v tom není potřeba hledat další složitosti a jen tak mimochodem, když používáš XML jako databázi a nemusí ti dostačovat, tak možná logičtějším krokem je SQLite, ale to už je na tobě. A v budoucnu to udělej stejně ... dej dotaz na fórum a on se zase někdo najde :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

C++ a MySQL — založil yxcvb

Mysql.h — založil Zelenáč

C a mysql — založil manor

MySQL — založil daf

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý