Mysql problém so zápisom – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Mysql problém so zápisom – PHP – Fórum – Programujte.comMysql problém so zápisom – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
19. 9. 2010   #1
-
0
-

Dobrý večer, neviem čím to môže byť, ale mám jeden problém so zápisom do databázy, ide o toto:

$tabulka = array("0","0","0","0","50","50","100","100");

$random = rand(0,7);
$vysledok = $tabulka[$random];
mysql_query ("UPDATE users SET cisla = cisla + ".$vysledok." OR body = body + ".$vysledok." WHERE id = '".$own['id']."'");

Jednoducho po odoslaní FORM-U mi to pripíše k "cisla" + 1 , ale ja túto hodnotu nemám definovanú pod array, neviete mi niekto poradiť, kde robím chybu? Poprípade ma nejako opraviť.

Ďakujem, s pozdravom:


Majox

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.197.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
19. 9. 2010   #2
-
0
-

OR vidim v sekci SET v tomto kontextu poprve...
nemel si na mysli , ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
19. 9. 2010   #3
-
0
-

No, presnejšie som vykonať príkaz tak, aby urobilo jedno, alebo druhé, ale ako vidím že to asi takto nefunguje, neexistuje nejaký príkaz do SQL ktorý by splnil jeden, alebo druhý príkaz?

Bral som si príklad z :

http://forums.digitalpoint.com/showthread.php?t=17994

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.197.–
KIIV+42
God of flame
19. 9. 2010   #4
-
0
-

tak to udelej:

if ( rand(0,1) ) {
update .. set cisla =
} else {
update .. set body =
}


Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
19. 9. 2010   #5
-
0
-

Ok, spravím to asi tak, ďakujem za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.197.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 79 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý