Přikazy za exe – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Přikazy za exe – Delphi – Fórum – Programujte.comPřikazy za exe – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

BigSandy0
Newbie
21. 9. 2010   #1
-
0
-

Zdravim všechny tady a prosím o pomoc.
Jsem začatečnik a rad bych nějaky FTP server.
Nejrychlejši zpusob pro mně je použit již vytvořene knihovny od Synapse.
Jelikož jsem ten začatečnik tak nezvladnu aby ten FTP server dovedl sdilet vice disku najednou a určitě to bude dost složite.
Proto mně napadlo zda by šlo k tomu FTP servru přiřazovat disky pomoci přikazu za exe.
Třeba takto Ftp server.exe /C

Pomužete, poradite

http://synapse.ararat.cz


Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
21. 9. 2010   #2
-
0
-

Nejrychlejši zpusob pro mně je použit již vytvořene knihovny od Synapse.


Pochybuju, že ti Synapse nějak zásadně pomůže. Nemůžeš normálně použít TIdFTPServer v Delphi ?

Jelikož jsem ten začatečnik tak nezvladnu aby ten FTP server dovedl sdilet vice disku najednou a určitě to bude dost složite.


Když už máš server, tak si "nasdílíš" co a jak chceš. Tohle je to poslední, co by bylo složité.

Proto mně napadlo zda by šlo k tomu FTP servru přiřazovat disky pomoci přikazu za exe.
Třeba takto Ftp server.exe /C


Šlo - ParamCount, ParamStr, CmdLine. Ale pokud toto neznáš, tak na FTP server zatím zapomeň (bez urážky).

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
BigSandy0
Newbie
22. 9. 2010   #3
-
0
-

Když už máš server, tak si "nasdílíš" co a jak chceš. Tohle je to poslední, co by bylo složité.



A co tak take trochu pomoc, když je to tak jednoduche.
Rad bych aby to ftp zjistilo kolik je v PC disku a zasdilelo je.
Prostě portable FTP spustitelne na flashDisku.
http://synapse.ararat.cz/files/contrib/ftpserv.zip


.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
22. 9. 2010   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
22. 9. 2010   #5
-
0
-

Proto jsem napsal "když už máš server". Pak snad víš, co a jak zpracováváš a můžeš to dělat, jak se ti zlíbí. V tom odkazovaném programu třeba takhle:
Přidáš funkci, pro výpis disků.

function TFtpServerThread.builddrivelist(): string;

var
Drives: array[0..128] of char;
pDrive: PChar;
r: LongWord;
begin
r := GetLogicalDriveStrings(SizeOf(Drives), Drives);
if (r = 0) or (r > SizeOf(Drives)) then Exit;
pDrive := Drives;
while pDrive^ <> #0 do
begin
result := result + 'drwxrwxrwx 1 root root 1 1 Jan 2000 drive' + pDrive^ + CRLF;
inc(pDrive, 4);
end;
end;
Použiješ ji pro výpis kořenového adresáře:
function TFtpServerThread.buildlist(value: string): string;

var
SearchRec: TSearchRec;
r: integer;
s: string;
begin
result := '';
if value = '' then
exit;
if value = '\' then
begin
result := builddrivelist();
exit;
end;

if value[length(value)] <> '\' then
...
A adekvátně upravíš funkci, která zjišťuje umístění na disku:
function TFtpServerThread.buildrealname(value: string): string;

begin
value := replacestring(value, '..', '.');
value := replacestring(value, '/', '\');
if value = '\' then
result := value
else if (length(value) >= 7) and (leftstr(value, 6) = '\drive') and (value[7] in ['A'..'Z']) then
result := value[7] + ':\' + copy(value, 8, length(value))
else

result := '.\data' + value;
end;

Takže ano, je to jednoduché a ano, pomůžu, pokud přijdeš s konkrétním problémem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
22. 9. 2010   #6
-
0
-

A zase jsem posral formátování. Náhledy!

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Kamil
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
18. 4. 2012   #7
-
+1
-
Zajímavé

Tak Delphi jsem neviděl už pěkně dlouho, naposled před par lety ve škole..

Když jsem však nahodou narazil na toto, nedalo mi to.

Po něčem takovem jsem dlouho toužil.

Při spustění FTP mi to namapuje všechny disky co jsou v PC ale po kliknuti na ně nic v nich není, prazdne.

Neporadí někdo kde je chyba,

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.55.–
Kamil
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
19. 6. 2012   #8
-
0
-

Hm.Tak jsem si myslel že tu jsou větši machři a že určitě někdo pomuže  

No škoda.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.83.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
20. 6. 2012   #9
-
0
-

#8 Kamil
A ty jsi ty 2 měsíce jen čekal, jestli někdo nějak vyvěští, co a proč ti nefunguje, nebo se s námi podělíš o nějaký poznatek, ze kterého by se dalo vycházet ? Mně to stále funguje a bez nějakých informací se k úpravě dementního ftp serveru po dvou letech vracet nebudu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Kamil
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
20. 6. 2012   #10
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.83.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
20. 6. 2012   #11
-
0
-

   

function TFtpServerThread.buildlist(value: string): string;
var
  SearchRec: TSearchRec;
  r: integer;
  s: string;
begin
    result := '';
  if value = '' then
   exit;
  if value = '\' then
begin
  result := builddrivelist();
  exit;
  end;
if value[length(value)] <> '\' then
!!!
end;

Tam jak jsem dříve napsal ... a teď !!! má být pokračování té funkce, tak jak byla, ne konec.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Kamil
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
21. 6. 2012   #12
-
0
-

Děkuji moooc, hold lama no.

Jen mi nejde do hlavy proč tam je v te funkci buildrealname    to   result := '.\data' + value;

To je cesta k adresaři data v orginal zdrojaku, ktery se zobrazoval při nalogovaní na FTP ne

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.83.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
21. 6. 2012   #13
-
0
-

To je tam teď asi k ničemu, nevím proč jsem to tam nechal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Příkazy aj. — založil Petr G...

Príkazy — založil hirakami

Prikazy Asembleru — založil trebuk

Příkazy system — založil bubliňák

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý