Přidávání dat z textboxu do listboxu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Přidávání dat z textboxu do listboxu – Visual Basic – Fórum – Programujte.comPřidávání dat z textboxu do listboxu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
PNkolona0
Duch
22. 9. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den,
prosím o radu.
Snažím se o jednoduchou aplikaci spočívající v tom, že
do listboxu se budou přidávat data (textové řetězce) z textboxu. Můj problém spočívá
v tom,že za běhu aplikace se nově přidaná data v listboxu zobrazují, ale neukládají
se do vlastností listboxu (List). Tam je mohu zadat trvale pouze v režimu
návrhu, "natvrdo".
S aplikacemi začínám a používám učebnici Microsoft Visual Basic krok za krokem.
Pokud se držím tam popsaného postupu, mám problém, jak uvedeno výše.

Poradíte mi prosím, jak zajistit, že data vložená do listboxu za běhu apliakce budou
uchována ve vlastnostech i po zavření aplikace?

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.40.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
23. 9. 2010   #2
-
0
-

Když se podíváš do těch zdrojáků, co si připojil k příspěvku, tak uvidíš, že položky Listboxu jsou uloženy v souboru helpPls.frx. A to je ta cesta ... při ukončování programu si položky uložíš do souboru a při startu programu si položky z toho souboru načteš. Ten soubor bude tvůj, tj. nebude to do souboru helpPls.frx :) a je úplně jedno jestli použiješ obyčejný textový soubor, XML, serializaci nebo nějakou binární formu. Pro tebe jako pro začínajícího by asi byl nejlepší textový soubor, kde řádek by znamenal jednu položku Listboxu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
PNkolona
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
1. 10. 2010   #3
-
0
-

Děkuji za radu, dostal jsem se k PC až dnes, mohl bych požádat o příklad takového textového souboru, tzn. databáze

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.40.–
jkonopasek0
Návštěvník
3. 10. 2010   #4
-
0
-

Při ukončení programu uložit obsah ListBoxu

Open "Soubor.dat" For Output As#1
For I = 0 To List1.ListCount - 1
List1.ListIndex = I
Print #1, List1.Text
Next I
Close #1

Při spuštění programu načíst obsah do ListBoxu

Dim T as String
Open "Soubor.dat" For Input As#1
While Not Eof(1)
Line Input #1, T
List1.AddItem T
Next I
Close #1

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.222.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý