Ahoj,
Kamarád mi poslal soubor s příponou JAVA, ve kterém je v tomto jazyce napsaná zpráva. S Java soubory jsem nikdy nepracoval a nevím v čem mám toto spustit. Poraďte mi prosím nějaký program nebo lépe nějakou online službu, která dokáže JAVA soubor spustit.
Díky za pomoc.
Fórum › Java
Jak nejjednodušeji spustím JAVA soubor?
Řekněme, že ti poslal soubor zprava.java, tak potom v příkazovém řádku u toho souboru stačí napsat (pokud máš nainstalovanou javu :)):
javac zprava.java
To vytvoří přeložený soubor .class (zprava.class), který spustíš:
java zprava
Nainstalovanou Javu mám, ale nějak mi to nefunguje, asi jdu na to špatně - spustím příkazový řádek (Start --> Spustit --> příkaz CMD --> OK), zadám příkaz javac zprava.java, případně javac c:\zprava.java a napíše to chybu: javac není názvem vnitřního ani vnějšího příkazu, spustitelného programu nebo dávkového souboru.
Musíš si přidat do PATH cestu k javac atd. viz například zde http://programujte.com/?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=13722-nastaveni-prikazu-javac.
To samé. Zadám "C:\Program Files (x86)\Java\jre6\bin\javac" zprava.java, případně "C:\Program Files (x86)\Java\jre6\bin\javac" c:\zprava.java a výsledek je:
"C:\Program Files (x86)\Java\jre6\bin\javac" není názvem vnitřního ani vnějšího
příkazu, spustitelného programu nebo dávkového souboru.
To mike007 :
...no a keď sa pozrieš na ten obrázok, zistíš, že žiaden javac.exe tam nieje.
javac je súčasťou JDK, JRE ho neobsahuje...
Od začiatku:
súbor s príponov .java by mal obsahovať zdrojový kód programu a otvoríš a prečítaš ho napríklad aj v notepade, (poznámkovom bloku)...
Ak ho chceš spustiť, tak ho musíš, ako písal liborb ), najprv preložiť do bytecodu (súbor .class).
na preklad potrebuješ príkaz javac, ktorý je súčasťou JDK.
na spustenie preloženého súboru (.class) ti stačí JRE, ktoré máš, konkrétne príkaz java - u teba java.exe
Povedlo se mi soubor převést na .class, ale po jeho vyvolání to hodí chybovou hlášku.
C:\Users\mike>java c:\Vysledek.class
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: c:\Vysledek/
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: c:\Vysledek.class
at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(Unknown Source)
Could not find the main class: c:\Vysledek.class. Program will exit.
Udělal by sis prosím na mě chvilku? Někam bych ti ten Java soubor šoupl a ty by ses na to juknul. Ten kód je krátký a myslím si že pro zkušeného člověka velice jednoduchý. Třeba se ti povede rozluštit co tam je napsané.
To mike007 : Možná, než někoho okrádat o čas, by ses mohl naučit číst
To mike007 : no fakt to chce cist.. u prikazu java se dava jen nazev tridy.. nikoliv nazev souboru
(samozrejme soubor se tusim musi jmenovat stejne jako ta trida) a spustit musis ve stejnem adresari.. ale moc sem s tim neexperimentoval
Třída se jmenuje Vysledek (public class Vysledek), soubor se jmenuje Vysledek.class
Zkoušel jsem příkazy:
java Vysledek
java Vysledek.class
java c:\Vysledek
java c:\Vysledek.class
"C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_17\bin\java" Vysledek
"C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_17\bin\java" Vysledek.class
A stále stejná chyba. Asi to nechám koňovi, ten má větší hlavu. Ale díky za snahu pomoci.
Ahoj,
ten popis tady na spuštění java projektu funguje velmi dobře. Spustila jsem to podle návodu od "Prog."
Jak popisoval. Jako první zkompilovat projekt s pomocí "javac" a pak spustit s pomocí "java". A oba soubory s koncovkou class a java, musí mít stejný název. Jinak to hlásí chybu. Při pokusu zadat příkaz "javac" ho systém neznal. Ale ihned mi nabídl radu jak mohu nainstalovat JDK. Po nainstalování JDK jsem již mohla použít příkazy "javac" ale i "java". Během chvilky jsem se už dívala na spuštěný projekt v samostatném okně. Nevím jak je to s Windows, používám Linuxy.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Xming - jak spustím XFWM4? — založil Matěj Andrle
Jak nejlépe a nejjednodušeji začít programovat v C++ — založil jakub
Java a spustitlený soubor — založil wokena
Jak na spustitelný soubor — založil Michal Vácha
Jak v C++ spustit externí soubor? — založil sachy