Ako zistiť meno swing komponentu z udalosti – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ako zistiť meno swing komponentu z udalosti – Java – Fórum – Programujte.comAko zistiť meno swing komponentu z udalosti – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
vlado09910
Návštěvník
23. 9. 2010   #1
-
0
-

Ahojte mam mouseListener nad hlavickou tabulky:
JTableHeader header3 = jTable3.getTableHeader();
header3.addMouseListener(new ColumnHeaderListener());

a k tomu:
class ColumnHeaderListener extends MouseAdapter{
public void mouseClicked(MouseEvent evt) {
String kamSomKlikol = ???? ;
}}

ako zistim z tejto triedy na ktoru tabulku som klikol?

Najblizsie som dostal:
evt.getSource().getClass().getCanonicalName()
to mi ale vrati:
javax.swing.table.JTableHeader

evt.getSource(); vrati
javax.swing.table.JTableHeader[,0,0,320x21,alignmentX=0.0,alignmentY=0.0,border=,flags=16777544,maximumSize=,minimumSize=,preferredSize=,draggedDistance=0,reorderingAllowed=false,resizingAllowed=true,updateTableInRealTime=true]

ale ako dosiahnem aby mi vratilo retazec jTable3 ???
Dakujem za odpoved

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.64.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
24. 9. 2010   #2
-
0
-

jTable3 je jméno proměmné, tj. budeš muset vyvinout nějaké úsilí, aby si se dobral kýženého.

První možnost, která mě napadá je klasika:



public void mouseClicked(MouseEvent evt) {
String kamSomKlikol;

if (evt.getSource() == jTable3 {
kamSomKlikol = "jTable3";
}
}


a druhá možnost je přes toString, tj. při inicializaci proměnné do ní uložíš tento řetězec, který v přetížené funkci toString vrátíš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Swing - centrovanie komponentu — založil martin.007

Ako zistit odkial — založil smiler

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý