PHP file upload... – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PHP file upload... – PHP – Fórum – Programujte.comPHP file upload... – PHP – Fórum – Programujte.com

 

smycma0
Duch
23. 9. 2010   #1
-
0
-

Zdravím

Jsem začínající programátor a jak to tak bejvá neustále narážím na problémy a nejasnosti.

Teť tu mám PHP file upload...
Abych popsal celou věc tak začnu pěkně od začátku.

Na webu na kterém teť pracuji mám v plánu vytovřit něco jako katalog produktů.
Chci to udělat tak aby si zákazník mohl produkty včetně obrázků nahrávat sám, zařazovat je do kategorií atp.
Vytovřil jsem teda administrační stránku kde zadá všechny potřebné údaje a v neposlední řadě si vybere dva obrázky které k produktu chce nahrát.

Takto vyplněný formulář se se odešle na stránku kde je tentýž formulář a pod ním je náhled toho jak produkt bude vypadat v katalogu(formát textu atp...) to všechno zatím funguje jenže... nedaří se mi to udělat tak abych před uložením obrázků do určených složek je mohl vyobraziti v tomto náhledu tak nějake jsem zkoušel pár variant a nedaří se, nechci to ukládat aby si zákazník pro kterého web dělám mohl upravi/opravit/přidat/umazat vyplněné údaje které se ve druhém z formulářů automaticky vyplní podle toho co tam původně napsal když tohle všechno zkontroluje tak formulář znovu odešle tentokrát na script který vše uloží, (údaje do databáze a obrázky do složek) a to vše se následně vyobrazí v již zmíněném "Katalogu".

Takže pro shrnutí: Problém spočívá v náhledové stránce kde se mi nedaří zobrazit obrázek který jsem zvolili aniž bych jej musel nejdříve uložit a pak na něj odkázat...

Chtěl bych vás tedy požádat o nějaký tip... radu, nápad budu rád za každou pomoc.. nežádám vás o hotová řešení.

předem děkuji za odpovědi
pokud mě chcete kontaktovat přímo lze na http://www.smycmaweb.wz.cz/komunikace/mailbox.php
nebo přímo na smycmaweb@seznam.cz

smycma

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.148.–
CZechBoY+4
Věrný člen
23. 9. 2010   #2
-
0
-

takže ty chceš zmenšit ten obrázek? mám na to třídu nějaký ImageThumbnail nebo tak
adresa je jednoduchá dáš <img src="cesta k souboru"> a je to :-) nevíš v jaké proměnné máš ten obrázek? většinou to bývá v $_FILES[$nazev]['name']

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Anonymous
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
23. 9. 2010   #3
-
0
-

No, pokud chces vylozene pouzit PHPcko, tak PHPcko, jakozto serverovy jazyk musi vzdycky obrazek vzit a ulozit ho na server, kde ho potom muzes zobrazit. A to bude platit asi pro svechny jazyky. Krome mozna javy, ktera by mela pristup k pevnemu disku uzivatele a u vybraneho obrazku by mohl skript vygenerovat u uzivatele maly nahled a ten ale stejne nahrat na web, kde ho zobrazi.
Nic jineho asi neexistuje. Nebo jsi nekde neco videl?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.36.–
smycma0
Duch
23. 9. 2010   #4
-
0
-

To CZechBoY : To jsem zkoušel ale name je až po uložení nejdřív tam je tmp_name a z toho mi to nejde dostat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.148.–
smycma0
Duch
23. 9. 2010   #5
-
0
-

To Anonymous :
No jestli to j takhle tek to je škoda v tom případě budu muset dát aby se obrázek uložil a v případě že by uživatel chtěl dát jiný obrázek tak musím uchovat obsah původní proměnné a nově zvoleného obrázku pak je porovnat a v případě rozdílu původní obrázek nějak odstranit a uložit nový to mi přijde trochu zbytečně složité ale pokud není jiné možnosti...
javu neovládám jen PHP a úplně minimálně JS takže mám smůlu no nevadí to nějak pořeším a děkuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.148.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
23. 9. 2010   #6
-
0
-

Pokud jsem to pochopil správně, je třeba přesunout obrázek z TMP někam a pak jej použít.
V případě PNG:

$soubor_adresa = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/soubory/muj_soubor_png;
if(move_uploaded_file($_FILES["soubor"]["tmp_name"], $soubor_adresa)) { // upload OK }

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
CZechBoY+4
Věrný člen
23. 9. 2010   #7
-
0
-

jo musíš dát move_uploaded_file já myslel že už se ti něco podařilo nahrát :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
smycma0
Duch
24. 9. 2010   #8
-
0
-

mě už se podařilo nahrát. mě to funguje všechno jen jsem potřebaoval vědět zdali vůbec případně jak obrázek zobrazit v náhledové stránce pro případně úpravy aniž bych jej musel nahrávat do složky a v případě doatečných úprav zase mazat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.51.–
CZechBoY+4
Věrný člen
24. 9. 2010   #9
-
0
-

však ho můžeš nahrát po tom až ho umístit stačí dát UnLink(cesta)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

File upload — založil ehm

C# - File Upload to Server — založil Jirka

PHP isset $FILE — založil Šugr

PHP: file permissions — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý