Stiahnutie obrázkov – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Stiahnutie obrázkov – PHP – Fórum – Programujte.comStiahnutie obrázkov – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Freeline
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
25. 9. 2010   #1
-
0
-

Dobrý deň, v prvom rade by som sa chcel ospravedlniť, ak som tu umiestnil do nesprávneho TOPICU.
Chcel by som sa vás spýtať, ako sa dá zabezpečiť obrázky na internete, proti stiahnutiu.
Videl som jednu stránku, ktorá to robila a pri stiahnutí akéhokoľvek obrázku sa stiahol len sivý, malý obrázok.
Bol by som veľmi rád, keby mi vedel niekto poradiť, ako na to.


Ďakujem, Freeline

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
25. 9. 2010   #2
-
0
-

Toto je neřešitelné, resp. existuje spousta různých řešení, ale každé se dá obejít. Pokud ti prohlížeč zobrazí obrázek, tak to znamená, že už si ho počítač stáhnul, takže se k němu dá dostat.

Tady najdeš pár příkladů a návodů: http://www.riecks.com/security/

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Freeline
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
25. 9. 2010   #3
-
0
-

Viem to mi je jasné, keďže sa stiahnu hneď do cookies, ale mne ide iba o rovné stiahnutie užívateľom.
Ďakuejm, pozriem si to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.229.–
CZechBoY+4
Věrný člen
25. 9. 2010   #4
-
0
-

do cookies? myslíš si snad že to prohlížeč natahuje ze serveru rovnou do prohlížeče nebo co?
postup při zobrazení obrázku:
existuje vůbec?
stáhnutí do kompu
zobrazení

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
25. 9. 2010   #5
-
0
-

Vzhledem k tomu, že si taky myslím, že to nejde, tak by mě zajímala ta stránka, kde to údajně je. Hoď sem na ní odkaz. Pak by se třeba vidělo, že jsou dělané ve flashi nebo co je to za fintu :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
Phoenix
~ Anonymní uživatel
150 příspěvků
25. 9. 2010   #6
-
0
-

Ta finta, kterou popisuje je překrytí obrázku průhledným GIFem, takže když člověk dá pravým->uložit tak to stáhne ten GIF. Proti počítačům neznalým je to dokonalé řešení, pokud někdo ví co je HTML tak je to nanic..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.206.–
Freeline
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
25. 9. 2010   #7
-
0
-

[[urlid[/url]]133906] Phoenix napsal:
Ta finta, kterou popisuje je překrytí obrázku průhledným GIFem, takže když člověk dá pravým->uložit tak to stáhne ten GIF. Proti počítačům neznalým je to dokonalé řešení, pokud někdo ví co je HTML tak je to nanic..


Aha, len neviem ako na to, nevedel by si mi dať nejakú inštruktáž, ako na to?

liborb napsal:
Vzhledem k tomu, že si taky myslím, že to nejde, tak by mě zajímala ta stránka, kde to údajně je. Hoď sem na ní odkaz. Pak by se třeba vidělo, že jsou dělané ve flashi nebo co je to za fintu :).


je to stránka:

www.travian.sk
neviem či je to blokované aj v úvode, ale v hre naisto.


Ďakujem za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.197.–
CZechBoY+4
Věrný člen
25. 9. 2010   #8
-
0
-

kterej obrázek chceš stáhnout? žádný problém pro Opera Dragonfly/FireBug :D:D

jestli myslíš ten registrovat, je to dělané přes CSS což se skryje pouze tomu co CSS neumí :D



jo a ten hover obrázku mají přes JS(trošku amatérský) totiž když si vypneš JS tak to nic neudělá :-(
ten JS se dá taky dohledat, v pohodě úplně ve FireBugu ;-)
lol tak to je mega řešení mrkejte:
function hl_bt(on)
100{
101 element = document.getElementById("image_button");
102 if (on)
103 {
104 element.style.display = "block";
105 }
106 else
107 {
108 element.style.display = "none";
109 }
110}
pěkně trapná funkce :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Freeline
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
25. 9. 2010   #9
-
0
-

Men sa nejedná o stiahnutie, len o to (aj keď primitívne) blokovanie, ako písal Phoenix

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.197.–
CZechBoY+4
Věrný člen
26. 9. 2010   #10
-
0
-

můžeš využít JS, například po loadu stránky změnit všechny obrázky :D
no překrytí můžeš udělat tak že tam dáš nějakej IMG, napozicuješ ho přes CSS a jako je to zbytečný no
to už rovnou můžeš dát JS na blokování pravýho tlačítka :D
nebo jak třeba zabráníš zmáčknutí PrintScreenu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
insider0
Věrný člen
27. 9. 2010   #11
-
0
-

To CZechBoY : trochu off-topic - muzu se zeptat, v cem je ta funkce tak trapna? Jeji jedina vytka snad muze byt jednoucelnost, ale jeslti jim to na tom webu staci, tak proc delat super obecne funkce?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.96.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
CZechBoY+4
Věrný člen
27. 9. 2010   #12
-
0
-

protože to jde udělat v CSS ;-)

#image_button{display:block}

#imega_button:hover{display:none}

nebo možná jsem to napsal opbráceně, ale takhle to má být

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
insider0
Věrný člen
27. 9. 2010   #13
-
0
-

jestli to zrovna tady jde v css tak ok, ale jsou situace, kdy v css tu funguje jen v nekterych prohlizecich ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.96.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
CZechBoY+4
Věrný člen
29. 9. 2010   #14
-
0
-

ještě jsme neviděl prohlížeč co by nepodporoval pseudotřídu :hover
možná IE1 to neuměl no :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
insider0
Věrný člen
29. 9. 2010   #15
-
0
-

tak si vyzkousej span:hover v ie(nevim, jak je na tom 8.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.96.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
CZechBoY+4
Věrný člen
30. 9. 2010   #16
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Stiahnutie — založil A-dy

Stiahnutie — založil A-dy

Stiahnutie DELPHI — založil creative

Stiahnutie oracle — založil adamislav01

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý