Ftp--nevím kde je problém – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ftp--nevím kde je problém – Python – Fórum – Programujte.comFtp--nevím kde je problém – Python – Fórum – Programujte.com

 

Josef Hornych0
Návštěvník
12. 11. 2006   #1
-
0
-

mám kód:

import ftplib

ftp = ftplib.FTP('ftp.ic.cz')
ftp.login("nenesoftworks.tym.cz", "***censored***") # heslo neřeknu ani za nic

def filezz():
import urllib
fp = urllib.urlopen('http://joseph.unas.cz/data.txt')
data = fp.read()
fp.close()
# tisk a ulozeni
s=file('data.txt','wb')
s.write(data)
s.close()

k1=file("data.txt","w+")
k2=file("userdata.txt")
k1.write(k1.read()+k2.read())
k1.close()
k2.close()


soubor=open("data.txt", 'rb')
print ftp.storbinary( "STOR "+ "data.txt", soubor)
while 1:
filezz()
ftp.quit() #konec spojeni

Funguje to dobře až na 1 záhadu: velikost souboru data.txt se nezvyšuje... Prostě to zkuste a uvidíte... :ms_0215: :ms_0186:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Josef Hornych0
Návštěvník
14. 11. 2006   #2
-
0
-

To to nikdo neví? Ani všemocný Geon?? Pls pomóóc.... Potřebuju!! :ms_0215: :ms_0346:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
14. 11. 2006   #3
-
0
-

Já poskytuji na tomto foru pomoc výhradně ke kurzu, i když občas dělám výjimky. ;-)

w+ soubor spolehlivě smaže
a+ je možná to co hledáš, ale musíš přitom chytře ještě používat seek. Možná je lepší nejdřív obyčejné r, a pak obyčejné w.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Josef Hornych0
Návštěvník
14. 11. 2006   #4
-
0
-

Nefunguje.... a zkoušel jsi to spustit?
Možná není chyba v zapisování... já nevím.... :ms_0745: :ms_0346:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
14. 11. 2006   #5
-
0
-

otevřít soubor pro čtení, načíst obsah - uložit do proměnné, zavřít soubor
otevřít soubor pro zápis, zapsat co potřebuji, zavřít.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Josef Hornych0
Návštěvník
14. 11. 2006   #6
-
0
-

:ms_0346: :ms_0346:

import ftplib

ftp = ftplib.FTP('ftp.ic.cz')
ftp.login("nenesoftworks.tym.cz", "****censored****") # neřeknu ani za nic!!

def filezz():
import urllib
fp = urllib.urlopen('http://joseph.unas.cz/data.txt')
data = fp.read()
fp.close()
# tisk a ulozeni
s=file('data.txt','wb')
s.write(data)
s.close()

k2=file("userdata.txt")
l=k2.read()
k2.close()

k1=file("data.txt")
k=k1.read()
k1.close()

k1=file("data.txt","w")
k1.write(k+l)
k1.close()


soubor=open("data.txt", 'rb')
print ftp.storbinary( "STOR "+ "data.txt", soubor)
while 1:
filezz()
ftp.quit() #konec spojeni

nefunguje :ms_0346: :ms_0346: :ms_0144:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
14. 11. 2006   #7
-
0
-

Zkus ten kód zjednodušit, aby tam zůstalo jen to podstatné, co nefunguje, aby mi to fungovalo/nefungovalo, abych si nemusel vytvářet někde ftp připojení. Musíš věnovat tomu více času ty, než já, chápeš? Abych nemusel půl hodiny tvůj script upravovat, aby mi to vůbec něco dělalo, aby mi to konečně začalo házet chybu jako tobě.

Přilož i výpis chyby.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Josef Hornych0
Návštěvník
14. 11. 2006   #8
-
0
-

Přilož i výpis chyby.


chyba není.... Abych to vysvětlil: ono to funguje, ale nepřidává to obsah 1.souboru("userdata.txt") do souboru č. 2("data.txt")
prostě to tam hodí(napíše ten obsah) jedenkrát a dost.... :ms_0152:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
14. 11. 2006   #9
-
0
-

tak si na r?zn? m?sta d?vej "print" at vid??, co se d?je,a upravuj to podle toho, co by se d?t m?lo ...

zkus se mrknout na toto:



prvni=file("userdata.txt","w")
prvniData=prvni.write("toto je radkan")
prvni.close()


def filezz():
prvni=file("userdata.txt")
prvniData=prvni.read()
prvni.close()

druhy=file("data.txt")
druhyData=druhy.read()
druhy.seek(0)
druhyRadky=len(druhy.readlines())
print druhyRadky
druhy.close()

druhy=file("data.txt","w")
druhy.write(druhyData+prvniData)
druhy.close()

while 1:
filezz()

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý