Redakční systém- obrázky – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Redakční systém- obrázky – PHP – Fórum – Programujte.comRedakční systém- obrázky – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Antonnín
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
25. 9. 2010   #1
-
0
-

Zdar. Vyvíjím jednoduchý redakční systém a nevím jak do článku vkládat obrázky, aby to bylo uživatelsky přívětivé. Potřebuji jen nakopnout jakým stylem to řešit. Díky za tipy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.109.–
CZechBoY+4
Věrný člen
25. 9. 2010   #2
-
0
-

no třeba BBcode :) [ i m g ] cesta[ / i m g ] nebo [obrázek=cesta] vymyslet si můžeš cokoliv a pak jen ten "string" přepsat do HTML
takhle se i dělá "a href" z http:// nebo www. adresy

EDIT: když jsem tam dal to [ img ] obr [/ img ] tak už to udělalo z toho obrázek :D:D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Antonin
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
26. 9. 2010   #3
-
0
-

Teď jsem se zasekl na tom jak odeslat hodnotu pole textarea když <Imput type=submit> nefunguje. Jak by se toto mělo řešit? děkuji

<body>
<form onSubmit="return false">
<button onclick="formatuj('B')">TUČNĚ</button>
<button onclick="formatuj('CODE')">KÓD</button>
<button onclick="formatuj('URL')">ODKAZ</button>
<textarea id="edit">
http://programujte.com/index.php?akce=diskuze&kam=diskuze&sekce=18-javascript
Programuji BBcode editor jako rozšířené textarea a potřeboval bych pomocí javascriptu udělat uzavření označeného textu do určitého tagu.
Například tady pokud píšu příspěvek, označím část textu, kliknu na tlačítko B a označený text se uzavře do tagů [ b] a [ /b].
</textarea>
</form>
</body>

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.109.–
CZechBoY+4
Věrný člen
26. 9. 2010   #4
-
0
-

chceš nějaký JS na to že když v textarei označíš text a klikneš na tlačítko aby to přidalo před a za nějaký text?
na to mám někde funkci..
http://www.testing.jabko.net/bbcode.js
použití: uprava('pred','po','ID prvku')
např.

uprava('[ b ]','[ / b ]','edit');

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
27. 9. 2010   #5
-
0
-

input

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
27. 9. 2010   #6
-
0
-

a bez onSubmit (nebo s jinou hodnotou)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
CZechBoY+4
Věrný člen
27. 9. 2010   #7
-
0
-

Co to meleš jakej onSubmit?
dej si kamkoliv prostě

onClick="uprava('[ b]','[/ b]','ID prvku')"

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
27. 9. 2010   #8
-
0
-

Jelikož má v onsubmit return false, tak pokud chce odeslat formulář musí ten atribut zrušit nebo změnit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
insider0
Věrný člen
27. 9. 2010   #9
-
0
-

odstran to

onSubmit
z formu a uprav formatovaci funkci aby jeji posledni radek byl
return false
coz zamezi odeslani formulare zmacknutim tlacitka pro formatovani, takze ten onSubmit uz nebude nutny a submit ti pujde normalne

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.11.224.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
27. 9. 2010   #10
-
0
-

To CZechBoY : Chceš facku ? :smile17:

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Antonnin
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
27. 9. 2010   #11
-
0
-

insider: díky, přesně tohle mi pomohlo. Už to fachčí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.109.–
CZechBoY+4
Věrný člen
27. 9. 2010   #12
-
0
-

já nechápu proč ve funkci musí mít return false, to snad máš v onSubmit tu funkci nebo jak?
prostě si dej (třeba button, to je fuk jakej element)

<button onclick="uprava('[ b]','[/ b]','ID prvku')">Tučně</button>

a nevidim důvod proč k tomu dávat return false ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
insider0
Věrný člen
27. 9. 2010   #13
-
0
-

To CZechBoY : protoze ten button odesila formular. S return false ve funkci se zablokuje pouze to stisknute tlacitko, s return false v onSubmit se zablokuje odeslani formualrem celkove.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.96.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
CZechBoY+4
Věrný člen
27. 9. 2010   #14
-
0
-

button odesílá formulář? já to nechápu pořád, tak proč ten button nedáš aby ho neodesílal?
ty mi chceš říct že máš



<button type="submit" onClick="uprava(...)">Tučně</button>

? to je ale celkem k ničemu potom ne?
co když někdo bez JS na to klikne a už to celý odešle?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
27. 9. 2010   #15
-
0
-

:smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Redakční systém — založil mates

Redakční systém — založil API

Redakční systém - problém — založil davous267

Nejlepší redakční systém? — založil sportuj

Vlastní redakční systém. — založil DeathHumanCZ

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý