Vypsání 2-rozměrnýho pole,začátečník – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vypsání 2-rozměrnýho pole,začátečník – C / C++ – Fórum – Programujte.comVypsání 2-rozměrnýho pole,začátečník – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

doonio0
Newbie
25. 9. 2010   #1
-
0
-

Jsem začátečník, a zasekl jsem se na tomto úkolu.Mám udělat pole o rozměrěch 8*8, toto pole naplnit hodnotami, a potom jednak udělat netodu VRAT, která vráti podle zadaných prvků pole,hodnotu která se zde nachází, a potom udělat metodu, která vypíše matici celého pole:
1 2 3 ....
4 8 9 ...
7 8 9 ....
atd..
vracející metodu jsem již vytvořil:
int Sachovnice::vrat(int x,int y){
return deska[x][y];
}

a pokusil jsem se i o tu matici,ale zatím mě to vypisuje vždy jen hodnotu na prvním místě toho pole[0][0], a nevím jak to dostat dál:
int Sachovnice::vypis(){
for (int i=0; i<8; i++){
for (int j=0; j<8; j++){
return deska[i][j];
}
}
}
a potom v mainu mám
Sachovnice*pokus=new Sachovnice;
pokus->vloz(0,0,10);
std::cout << pokus->vypis();

Prosím vás, jak rozpohybuju tu metodu vypis(),aby mě to vypsalo všechny hodnoty pěkně do matice, Děkuji mnohokrát

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.90.128.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 9. 2010   #2
-
0
-

no return veme hodnotu a vrati ji z funkce.. mimo to funkci ukonci...

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.54.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
doonio0
Newbie
25. 9. 2010   #3
-
0
-

aha, takže return mi nevrátí celý pole, ale jen 1 hodnotu,že?
Ještě takový dodatek, programuji v Code::Blocks, nefunguje mi zde odřádkovač "endl"
mám třeba:
cout << pokus->vypis(i,j) << endl;
a vyhodí mě to error-'endl' was not declared in this scope|
a když to udělám pomocí "\n", tak to běžně funguje, nevíte kde je zakopanej pes?
Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.90.128.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
26. 9. 2010   #4
-
0
-

Jestli jde cout, tak musí jít i endl. Ovšem jestli tam, stejně jako v kódu výše, máš std::cout (z důvodu nedefinovaného, nebo jiného aktuálního jmenného prostoru), tak i endl musíš napsat jako std::endl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
doonio0
Newbie
28. 9. 2010   #5
-
0
-

TO jsou ty začátečnický chyby, už jsem to vyřešil, Problém byl v tom že jsem měl ty 3 soubory, ale knihovnu <iostream> jsem vložil jen u jednoho,zase jsem o něco chytřejší.Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.90.128.–
xxxx
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
23. 9. 2015   #6
-
0
-

#include <iostream>
 int main()
 {
 int x = 5;
 int y = 7;
 std::cout << std::endl;
 std::cout << x + y << " " << x * y;
 std::cout << end;
 return 0;
 }

muze mi nekdo poradit proc mi to pise eror u end a endl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.109.191.–
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
24. 9. 2015   #7
-
0
-

#6 xxxx
Chybu to píše jen u 

 std::cout << end;

Nevím, co jsi tím chtěl dosáhnout, pokud vypsat do konzole end tak s uvozovkama

 std::cout << "end";

pokud nový řádek tak endl ale end není členem std

Nahlásit jako SPAM
IP: 8.20.181.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Vypsání pole — založil Jan

Vypsání z databáze do pole — založil hhacker

Vypsání — založil Karel

Vypsání z mysql — založil KOzIčÁk

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý