Rychly pristup k pixelom BMP – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Rychly pristup k pixelom BMP – .NET – Fórum – Programujte.comRychly pristup k pixelom BMP – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tomas
~ Anonymní uživatel
510 příspěvků
27. 9. 2010   #1
-
0
-

Ako by sa dalo pristupovat k pixelom BMP aby to bolo "poriadne" rychle. Toto je dost pomale:

unsafe Bitmap NastavCervenou(Bitmap b)
{
// Uzamkne v paměti data bitmapy tak, aby s nimi bylo možno pracovat.
BitmapData bd = b.LockBits(new Rectangle(0,0,b.Width,b.Height),
ImageLockMode.ReadWrite,
PixelFormat.Format32bppArgb);

for (int y = 0; y< b.Height; y++)
{
// Vytvoří ukazatel na začátek y-té řádky bitmapy
int* ukzt = (int*)((int)bd.Scan0 + y * bd.Stride);
for (int x = 0; x <b.Width; x++)
{
// Vybere barvu pixelu
Color c = Color.FromArgb(*ukzt);
Color cervenyOdstin = Color.FromArgb(c.R,0,0);
// Nastaví barvu pixelu
*ukzt = cervenyOdstin.ToArgb();
// Posune ukazatel na x-tý pixel v dané řádce
ukzt++;
}
}
b.UnlockBits(bd);
return b;
}

Napr. taky Scanline v Delphi,C++ Builderi bol rychloste podstatne lepsie natom ake dany kod v C#.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.181.128.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
27. 9. 2010   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
27. 9. 2010   #3
-
0
-

To liborb : Myslim ze to nieje potrebne pretoze hento taktiez pristupuje priamo k pixelom ibaze by to bolo treba upravit tak aby pristupovalo k nim na urovni Byte pre kazdy zlozu RGB samostatne podobne ako u Scanline u VCL kniznice. Len ten kod neviem nejak tak upravit...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.181.128.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 57 hostů

Podobná vlákna

Rychlý přesun souborů? — založil soudruh

Chcem rýchly internet! — založil Gajdošík Tomáš

Load BMP — založil bart

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý