Editace dll a exe – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Editace dll a exe – C / C++ – Fórum – Programujte.comEditace dll a exe – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Michal0
Návštěvník
12. 11. 2006   #1
-
0
-

Ahoj, myslel jsem, že exe už nejde editovat když už je komprimovaný. Někdo mi řekl, že se dá editovat, ale nevím jak, jakým programem atd. (totéž s dll). Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
Pedro0
Stálý člen
12. 11. 2006   #2
-
0
-

potrebujes nato nejaky Disassembler, ale z toho ti vylezie kod v assembleri, ktory predpokladam uz podla otazky nerozlustis ani keby si sa velmi snazil :) ak sa mylim tak sa vazne ospravedlnujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
eMan0
Stálý člen
12. 11. 2006   #3
-
0
-

To Michalek: existuju taky programy, ktere ti z exe vytahnou obrazaky, zvuky, ikony atd..
nevim co potrebujes ale z exe nejspis zdrojovy kod nedostanes...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal0
Návštěvník
12. 11. 2006   #4
-
0
-

PaLaDiN píše:#
# potrebujes nato nejaky Disassembler, ale z toho ti vylezie kod v assembleri, ktory predpokladam uz podla otazky nerozlustis ani keby si sa velmi snazil :) ak sa mylim tak sa vazne ospravedlnujem.



jj mas pravdu chtel jsem z toho dostat zdrojovy kod abych to mohl upravit :)
to je skoda rad bych si vytahl par veci nebo poupravil

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
Kuba
~ Anonymní uživatel
59 příspěvků
12. 11. 2006   #5
-
0
-

Zkus hledat "Resource Hacker"..ale žádný zázrak to není. Záleží jestli je ten exe soubor zkomprimovaný apod.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
12. 11. 2006   #6
-
0
-

Kuba píše:#
# Zkus hledat "Resource Hacker"..ale žádný zázrak to není. Záleží jestli je ten exe soubor zkomprimovaný apod.


tedka jsem sosl ID PRO a je to zvlastni vuebc se v tom nevyznam ale ten taky zkusim :) co mi pises jinak dik

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
12. 11. 2006   #7
-
0
-

Kuba píše:#
# Zkus hledat "Resource Hacker"..ale žádný zázrak to není. Záleží jestli je ten exe soubor zkomprimovaný apod.



jo, tenhle program funguje, ale neprelozi to do jazyka, ve kterem to bylo napsany, ale do nejakeho spesl jazyka, kteremu budes muset porozumet

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
12. 11. 2006   #8
-
0
-

To Runn3r.cze: a jakej je to jazyk ? assambler ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal0
Návštěvník
12. 11. 2006   #9
-
0
-

tedka sjme na to koukal a nactu ten soubor a mam furt prazdno ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
Peter D.0
Expert
13. 11. 2006   #10
-
0
-

Že by bolo zaujimave, keby sa dal exe previest nas5 do zdrojovich kodov :ms_0021:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
13. 11. 2006   #11
-
0
-

Michalek píše:#
# To Runn3r.cze: a jakej je to jazyk ? assambler ?


ja s tim programem nedelam, jenom jsem na neho jednou narazil, takze vi, ze existuje... ale assambler to tusim neni

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pedro0
Stálý člen
13. 11. 2006   #12
-
0
-

To mephi:
preco by sa to nedalo ??? program je subor ako kazdy iny s procesorovymi instrukciami (alebo este moze byt kadeco ine, na roznych inych platformach)...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Peter D.0
Expert
13. 11. 2006   #13
-
0
-

PaLaDiN píše:#
# To mephi:#
#preco by sa to nedalo ??? program je subor ako kazdy iny s procesorovymi instrukciami (alebo este moze byt kadeco ine, na roznych inych platformach)...


myslel som normalne zdrojove kody. C++ / C# a tak. A to z toho nedostanes ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
DeaLer+2
Hero
13. 11. 2006   #14
-
0
-

Runn3r.cze píše:#
#

Kuba píše:#
# Zkus hledat "Resource Hacker"..ale žádný zázrak to není. Záleží jestli je ten exe soubor zkomprimovaný apod.

#
##
#jo, tenhle program funguje, ale neprelozi to do jazyka, ve kterem to bylo napsany, ale do nejakeho spesl jazyka, kteremu budes muset porozumet


To je omyl - Resource Hacker do žádného jazyka nepřekládá, ale pouze zpřístupňuje resources (obrázky, texty, zvuky a třeba dialogy v případě návrhu GUI přes resources), ale jinak s tím nic moc dělat nejde, kromě drobných úprav a lokalizace některých programů.

mephi píše:#
#

PaLaDiN píše:#
# To mephi:#
#preco by sa to nedalo ??? program je subor ako kazdy iny s procesorovymi instrukciami (alebo este moze byt kadeco ine, na roznych inych platformach)...

#
#myslel som normalne zdrojove kody. C++ / C# a tak. A to z toho nedostanes ;)


Pokud není program pro .NET chráněn nějakým Obfuscatorem, tak není vůbec problém ho převést zpět na zdrojový kód (a stejně to je u javy) - samozřejmě pouze v případě, že nebyl přeložen do nativního kódu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Pedro0
Stálý člen
13. 11. 2006   #15
-
0
-

Neviem ako je to s prekladanim MSIL do C# a podobneho kodu, ale dekompilovat nezabezpeceny program v C# je uplne primitivne, pricom IL je aj celkom citatelny.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Michal0
Návštěvník
14. 11. 2006   #16
-
0
-

njn jak to tu sleduji , tka jsem se dozvěděl , že lze , ale moc tu nazvů těch softů co to umí není :(

D?kuji

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
Miroslav Kajan0
Věrný člen
14. 11. 2006   #17
-
0
-

Záleží taky kdo ti to řekl :)

To RESOURCE HACKER: "Editovat můžete dialogová okna klasickou technikou drag and drop, informace o verzi a binární data. Ostatní typy zdrojů lze exportovat nebo importovat."

http://www.pc.chytrak.cz/phprs/view.php?cisloclanku=2005032205

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Michal0
Návštěvník
15. 11. 2006   #18
-
0
-

To midin: Koukal jsme na nej, dokaze vytahnout obrazky ikony, kurzory a verzi programu, ale je mozne z toho vytahnout zdroj aniz bych použil ten Disassembler?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
Miroslav Kajan0
Věrný člen
15. 11. 2006   #19
-
0
-

To Michalek: Nelze:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Michal0
Návštěvník
15. 11. 2006   #20
-
0
-

To midin: aha ale ptal jsme se i ve VisualBasic a tam mi nekdo rekl ze lze,ale programi jsou drahe,ale nazvu jsme se nedopatral :ms_0001: :ms_0602: :ms_0603: :ms_0142:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
DeaLer+2
Hero
15. 11. 2006   #21
-
0
-

Pokud vím, tak disassemblerů zdarma je dost - zkus google.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Michal0
Návštěvník
15. 11. 2006   #22
-
0
-

DeaLer píše:#
# Pokud vím, tak disassemblerů zdarma je dost - zkus google.



jeden mám ale nevím jak s ním pracovat :( jakej je ten nejlepší ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
DeaLer+2
Hero
15. 11. 2006   #23
-
0
-

To Michalek: heh - tak an to se mě neptej. Já žiju v managed světě. :ms_0064:?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Michal0
Návštěvník
15. 11. 2006   #24
-
0
-

ok

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
Socca0
Super člen
15. 11. 2006   #25
-
0
-

Na "kuchaní souborů všeho druhu je vynikající IDA Disssembler - dokáže snad vše co si dokážete představit, dokonce na to má přednastavené načítací profily (Dumpy pameti,soubory pro PS...)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Miroslav Kajan0
Věrný člen
15. 11. 2006   #26
-
0
-

To Michalek: V Assembleru si užij:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
eMan0
Stálý člen
15. 11. 2006   #27
-
0
-

Michalek píše:#
#

DeaLer píše:#
# Pokud vím, tak disassemblerů zdarma je dost - zkus google.

#
##
#jeden mám ale nevím jak s nim pracovat :( jakej je ten nejlepší ?



jenze ti to bude nejspis nanic, jestli neumis assembler, ze :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal0
Návštěvník
16. 11. 2006   #28
-
0
-

To eMan: Jj , proč se to zrovna překládá do assembleru?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
Pedro0
Stálý člen
16. 11. 2006   #29
-
0
-

To Michalek:
pretoze je to najblizsie strojovemu kodu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Michal0
Návštěvník
16. 11. 2006   #30
-
0
-

To PaLaDiN: Neni nejaky prekladac z Assembler do C++ treba :) ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
DeaLer+2
Hero
16. 11. 2006   #31
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Pedro0
Stálý člen
16. 11. 2006   #32
-
0
-

To Michalek: Mozno aj ano, ale zakonite z toho musi vyliezt neskutocny bordel

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
eMan0
Stálý člen
17. 11. 2006   #33
-
0
-

Michalek píše:#
# To eMan: jj , proč se to zrovna překládá do assemleru ?



presne jak rika paladin, kdyz by se ti to nejakou formou povedlo dostat z ASM do nejakeho pouzitelneho jazyka (C++, C), tak tam urcite nebudes mit nazvy promenych a cely to bude davat bordel (zalezi na kompilatoru, nebo spis na dekompilatoru). Proste se smir s tim ze zdrojak z toho nikdy nedostanes,
Predne by bylo dobry napsat ceho chces docilit, treba pokud chces neco jenom premenit(licencni ochranu, udelat keygen), tak to bude chtit znalost ASM.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal0
Návštěvník
17. 11. 2006   #34
-
0
-

To eMan: nj , začnu se ho pokoušet učit, ale je to dost složité :) zajímalo by mě, jak se tvoří keygenerátory

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
Miroslav Kajan0
Věrný člen
17. 11. 2006   #35
-
0
-

To Michalek: ->Nová diskuze, ať máme každé téma oddělené. Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Michal0
Návštěvník
17. 11. 2006   #36
-
0
-

midin píše:#
# To Michalek: ->Nová diskuze, ať máme každé téma oddělené. Díky.



ok

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 88 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý