Spustím aplikaci pod Windows 7 (nějaký .exe, např. Icq). Chci v C# napsat kód, který by odchytával všechny eventy z této aplikace a pak na ně případně reagoval. Pro začátek mi bude stačit, aby eventy odchytavál. Dejme tomu, že mi po icq přijde zpráva a na základě toho můj program výpiše do labelu přišla ti zpráva. Jak je možné něco takového naprogramovat? Projížděl jsem google, ale nic nenašel. Možná hledám špatně. Našel jsem něco jako použití přes WMI, nějaké třídy EventWatcher apod. Ale to mi moc nepomohlo, nebylo to nikdy nic kokretního k tomu, co bych chtěl. Prostě se nějak přihlásit k té aplikaci a sledovat jaké eventy používá daná aplikace (např. icq). Děkuji za každou radu
Fórum › .NET
Odchytávání eventů z aplikace pod Windows
Nevím, jestli je C# na tohle zrovna vhodný, ale máš následující možnosti:
- aplikace sdílí potřebné údaje sama
- co se týká ICQ, tak si napíšeš vlastního Jabber klienta (ze serveru přidáš ICQ transport), kde si tyhle fičurky doplníš
- použiješ tzv. hooks http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms632589(v=vs.85).aspx, tj. budeš odchytávat zprávy, které budou chodit do okénka, které chceš (v tomto případě je to asi nějaký listbox do kterého budou chodit LB_ADDSTRING zprávy)
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 41 hostů
Podobná vlákna
Rozlíšenie Click Eventu a DoubleClick Eventu — založil PaLaDiN
Aplikace v .NET pod Linuxem — založil marpit
Příkazový řádek pod oknem aplikace — založil Cc
Programy pod windows — založil Jakub Vojáček
Delphi pod Windows 7 — založil jozosandy
Moderátoři diskuze