Narodeniny – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Narodeniny – PHP – Fórum – Programujte.comNarodeniny – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Milan0
Stálý člen
12. 11. 2006   #1
-
0
-

Neviete ako by spravit aby mi na stranke vypisovalo za kolko dni bude mat dany uzivatel narodeniny? Max. 5 dni dopredu.. datum mam ulozeny v db v tvare napr. 8.7.1984 dik za pomoc..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
dalaman0
Věrný člen
13. 11. 2006   #2
-
0
-

To mORb:
AK ukladas datum do stlpca den_narodenia typu date: tak by sa to dalo vytiahnut aj SQL prikazom:

 

$pozmeni_datum=mysql_query("select month(date) as mes,dayofmonth(date) as den from table where id = '$user_id'");

$m=mysql_result($pozmeni_datum,0,"mes");
$d=mysql_result($pozmeni_datum,0,"den");
$datum=date("Y")."-".$m."-".$d;

$oslavenec=mysql_query("select (TO_DAYS('$datum')-TO_DAYS(curdate())) AS zostava
from table WHERE den_narodenia <= DATE_ADD('$datum', INTERVAL 5 DAY) AND id = '$user_id'");


zostava= pocet_zostavajucich dni do narodenika

To ma napadlo teraz... ALe nerucim za kvalitu, lebo to nemam kde otestovat :)


EDIT LamiCZ: Pros?m zalamujte ??dky, aby p??sp?vek "nezbo?il" strukturu svou ???kou. D?kuji ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Jakub0
Super člen
13. 11. 2006   #3
-
0
-

Nic lepšího mě zatím nenapadlo, než to otrocky porovnat:



$DAY_COUNT = 6; //pocet dnu zpatky + dnesek
$cond = '';
for($i = 0; $i != $DAY_COUNT; ++$i) {
$cond .= 'birthday LIKE ''.date('j.n.', time() - 60*60*24*$i).'%' OR ';
}
$cond = substr($cond, 0, -4);
$res = mysql_query('SELECT user
FROM tbl_name
WHERE '.$cond);
// ... a zpracovat vysledek

Edit: měl jsem v tom přeci jen chybu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Milan0
Stálý člen
13. 11. 2006   #4
-
0
-

dikes vyskusam to... datum narodenia neukladam do db s typom date

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Milan0
Stálý člen
13. 11. 2006   #5
-
0
-

a este teraz ma napadlo ze som si den mesiac a rok vkladal do zvlast stlpca aby som s tym mohol dalej pracovat a hrat sa s tym.. viem ze by sa to dalo lepsie a jednoduchsie ale co uz teraz to uz viem aj ja ale menit to uz nemozem..:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
dalaman0
Věrný člen
13. 11. 2006   #6
-
0
-

To mORb: Ked vlozis do db date vo formate napr: YY-MM-DD tak sa mozes odkazovat na jednotlive casti pomocou month(), year(), dayofmonth()...
Napr. :select month(2006-04-11) ti vrati 04 :ms_0005:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Michal0
Duch
25. 11. 2006   #7
-
0
-

Chcem si spraviť na svojej stránke vstup re admina ako sa to da???
copjak@zoznam.sk napiste mi na e-mail:) diky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý