Konzole - změna barvy textu/pozadí – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Konzole - změna barvy textu/pozadí – C / C++ – Fórum – Programujte.comKonzole - změna barvy textu/pozadí – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Samuel Lehotský0
Stálý člen
12. 11. 2006   #1
-
0
-

nepoznate niekto nejake prikazy na upravu konzoly v C++? napr. farba pozadia ak sa to da menit, ale hlavne mi ide o menenie farby textu, alebo by sa zislo aj menit velkost textu. Da sa to vobec nejako? A bez toho aby som pouzil winapi, proste len cista konzola.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dustm@n -Junks are my life
Reklama
Reklama
eMan0
Stálý člen
12. 11. 2006   #2
-
0
-

WinAPi ti v konzole bude asi nanic :), velikost textu asi nepujde ale ostatni veci by meli jit, zkus se zeptat na www.builder.cz nebo spis tam zahledat, vim jiste ze uz se to tam resilo...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura_0
Stálý člen
12. 11. 2006   #3
-
0
-

To samo:
Pokud se jedna o konzolovou aplikaci pro Windows, tak tam klidne muzete vyuzit WinAPI. Ale budete muset pouzit funkce, ktere jsou k nastavovani vlastnosti konzoloveho zobrazovani urceny. Jinak pokud se ma jednat o multiplatformni pouziti, pak bych nejspise pouzil knihovnu ncurses.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Matěj Pácha0
Super člen
12. 11. 2006   #4
-
0
-

Já jsem někde četl, že přímou podporu změn tohoto charakteru podporuje jen Borland, jako i funkce gotoxy()....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
eMan0
Stálý člen
13. 11. 2006   #5
-
0
-

WIN
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/dllproc/base/setconsoletextattribute.asp
uakzkova aplikace :
http://www.codeguru.com/Cpp/W-D/console/article.php/c3959/

LINUX
http://www.linuxjournal.com/article/8603

nebo knihovna NCurses

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Miroslav Kajan0
Věrný člen
14. 11. 2006   #6
-
0
-

Takžr bez pomoci WinAPI to udělat nejde?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Samuel Lehotský0
Stálý člen
14. 11. 2006   #7
-
0
-

A nejaké konkrétne príkazy? :) Veľkosť písma neni podstatná, ide mi hlavne o farbu textu, poprípade aj pozadia. A treba si tú knižnicu stiahnu?? A najlepšie keby to nebolo len pre windows, ale pre viac systémov.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dustm@n -Junks are my life
Jura_0
Stálý člen
14. 11. 2006   #8
-
0
-

To samo:
Vždyť to všechno a mnohem víc splňuje knihovna NCURSES. Tady http://en.wikipedia.org/wiki/Ncurses si už snad najdeš nějaké použitelné linky. Ovšem k tomu, aby to běželo i na platformě Windows je ješte potřeba další knihovna - třeba CYGWIN http://www.cygwin.com/ pro emulaci Linuxu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
14. 11. 2006   #9
-
0
-

pouze pro windows:
upozornuji ze jde o Borland specifik cili nikdo jiny nez borlandi prekaldac to neschroupne ;)

#include <graphics.h>

//nyni je potreba mit EGAVGA.BGI vedle exe

//inicilaizuju grafiku
int gdriver = DETECT, gmode, errorcode;
initgraph(&gdriver,&gmode,"");
errorcode = graphresult();
if (errorcode !=grOk) // byla chyba
{
printf("Chyba grafiky: %s\n", grapherrormsg(errorcode));
printf("Stiskni libovolnou klavesu pro zastaveni:\n");
getch();
exit(1); // skonci s chybovym kodem
}


setcolor(YELLOW);
outtextxy(50,25,"ahoj");


closegraph();

---------------------------------------------------------
enjoy it

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Samuel Lehotsk?0
Stálý člen
14. 11. 2006   #10
-
0
-

ok diky, ja uz to nejako vykoumam :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dustm@n -Junks are my life
Michal0
Návštěvník
15. 11. 2006   #11
-
0
-

cau , jak na to koukam , takže barevný text nemůžu použít v dev c++ , může mi někdo vysvětlit co je to WinAPI ?
Kde to seženu atd.

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
Rišo Kaka?0
Stálý člen
15. 11. 2006   #12
-
0
-

Prečitaj si serial o Win32 API na tejto stranke. Kniznice si stiahnes cez network update v Dev-C++. Je to jazyk vktorom sa robia vsetky aplikacie pod Windowsom napr. Internet Explorer.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal0
Návštěvník
15. 11. 2006   #13
-
0
-

Wizard píše:#
# Prečitaj si serial o Win32 API na tejto stranke. Kniznice si stiahnes cez network update v Dev-C++. Je to jazyk vktorom sa robia vsetky aplikacie pod Windowsom napr. Internet Explorer.



pri check for update mi to pise nejakou chybu , co mam udelat ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michalek http://dragon.profitux.cz/images/smajlici/ilovewindows.gif
zacatecnik0
Super člen
15. 11. 2006   #14
-
0
-

je to jazyk vktorom sa robia vsetky aplikacie pod Windowsom napr. Internet Explorer.



achjo achjo toto je casta zacatecnicka chyba ;) Win 32 API totiz nejni zadny jazyk ale jak nazev napovida: Application programing interfece, cili aplikacne programove rozhrani. Je to souhrn funkc?, datovych typu a maker diky kterym se da psat nativni Win32 aplikace. Je to napsano v jazyku C ale presto neni multiplatformni protoze jak nazev napovida Win32API = pouze pro Windows.
Ja vam doporucuji tutorial na builder.cz a knihu Charlese Petzolda - obtizne se schani ale jinak ;)
Dale jeste upozorneni ze na uceni se Win32API je potreba alespon ten rok abyste psali aplikace ktere v delphi ci C++ Builderu vytvorite za cca mesic, cili je to velmi pomale zdlouhave ale hlavne velike prostredi !
Jak je to u Dev-Cpp nevim ale tento program sem definitivne zavrhli jedu pouze na Visual Studiu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Miroslav Kajan0
Věrný člen
15. 11. 2006   #15
-
0
-

To zacatecnik: Jak se jmenuje ta kniha Charlese Petzolda?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
zacatecnik0
Super člen
15. 11. 2006   #16
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
eMan0
Stálý člen
15. 11. 2006   #17
-
0
-

To zacatecnik: sem taky hrdym vlatnikem teto knihy a muzu ji jenom vrele doporucit :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
16. 11. 2006   #18
-
0
-

gdyby byl nekdo jo excelent na anglictinu tak jde stahnout v english z webu ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 130 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý