Na současném PC mám s OS celkem mišmaš. Mám nainstalované 2 instalace winXP a jednu W7. Původně jsme to všechno instaloval v pořadí XP, XP, W7. Díky tomu se po spuštění PC prvně ptají W7, zdali chci spustit W7 nebo starší verze systému a potom se mě XP ptají které spustit.
Nyní ale potřebuju jedny z win XP reinstalovat. Kdybych měl jenom další XP, tak vím jak upravit boot ini, abych mohl vybírat ze systémů, ale W7 to komplikuje. Je možné přes boot.ini ve winXP spouštět i W7 nebo musím sáhnout po komplikovanějším řešení?
Děkuji za odpověď
Fórum › OS - Windows
Komplikovaná reinstalace windows - jak vyřešit bootování
To z_moravec : Nj, už se do toho pouštím a uvisím. Dvojí instalaci XP se nevyhnu - jedny winy mám kompletně čisté pro střih videa, což virtualizovaně nejde a běžet v nich virtualizovaně na normální používání mi přijde taky trochu zbytečné. A betu W7 uchovávám jenom z lenosti... Takže by mi ani tak evadilo, dkybych ji ztratil.
Už jsme vše vyřešil - obnovit bootování XP nebyl problém. Bohužel ael W7 přes bootloader XP nejdou spsutit. Pomohla ale trial verze nějaké utilitky, která obnovila původní bootloader W7.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté
Podobná vlákna
Reinstalace Windows — založil _Radek_
Bootování , instalace windows vista — založil Tea
Jak vyřešit u filehostingu upload souborů na více serverů podle voln… — založil NetHill
Jak funguje Windows PE — založil dryXXX
Bootování z CD — založil Elitper