SetInterval() funce v jQuery nefunguje :-( – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

SetInterval() funce v jQuery nefunguje :-( – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comSetInterval() funce v jQuery nefunguje :-( – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
xxxjosef
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
5. 10. 2010   #1
-
0
-

Zdravim, jsem s toho trochu mimo, ale nefunguje mi funce setInterval, ackoliv kdyz dam jen:



setInterval( "alert('Hello')", 5000 );

vyskakuje mi kazdych 5 vterin tento alert, ale kdyz tam dam vlastni funci, tak to nejede.
tedy napriklad:


function pozdrav()
{
alert('Hello');
}
setInterval("pozdrav()",5000);

ackoliv jsem to presne zkopiroval z netu z funkcniho prikladu, vubec to nechapu, posilam celou vec v zip archivu, pokud nekdo bude vedet, budu mu moc vdecny !

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.46.–
Reklama
Reklama
Prog.0
Věrný člen
5. 10. 2010   #2
-
0
-

Ide o to, kde definuješ tú funkciu pozdrav.

Ak voláš setInterval so stringovím argumentom, tak bude hľadaná v "global" / "window" scope.

Môžeš tu funkciu teda zadefinovať priamo do window:

/*nejaký lokálny scope, v ktorom sa nachádzaš*/ {


window.pozdrav = function() {
alert('Hello');
}
setInterval("pozdrav()",5000);
}


alebo do setInterval dosať rovno tú funkciu (referenciu na ňu, nie jej meno):

/*nejaký lokálny scope, v ktorom sa nachádzaš*/ {

function pozdrav() {
alert('Hello');
}
setInterval(pozdrav, 5000);
}


alebo do setInterval dosať rovno anonymnú funkciu, ktorú chceš v intervale opakovať:

/*nejaký lokálny scope, v ktorom sa nachádzaš*/ {

setInterval(function() {
alert('Hello');
}, 5000);
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.38.–
Prog.
xxxjosef
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
5. 10. 2010   #3
-
0
-

To Prog. : Děkuju ti moc, funguje to, jen nechápu že jsem to nikde nenašel, jel jsem podle navodu: http://jquery-howto.blogspot.com/2009/04/ajax-update-content-every-x-seconds.html ještě jednou díky!

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.207.–
ciprys
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
15. 3. 2016   #4
-
0
-

v IE mi funguje setinterval když je před volanou funkcí, ve firefoxu ho musím dát za funkci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a2:3ef2:894c:...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý