SDL problém – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

SDL problém – C / C++ – Fórum – Programujte.comSDL problém – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

newbie
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
5. 10. 2010   #1
-
0
-

ahoj,chci udělat takovej program že když ho spustím neobjeví se okno a když zmáčknu třeba F1 tak se něco stane ,třeba se objeví zpráva,zkoušel jsem to nějak udělat a když to má okno a zmačknu f1 tak se zpráva objeví ale když dám aby to nemělo žádné okno a zmáčknu F1 tak se zpráva neobjeví,je možný že sem to napsal špatně protože sem ještě skoro uplnej novaček. zde je kod:

#include <SDL/SDL.h>

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <windows.h>
SDL_Surface *screen;
int main(int argc, char *argv[]){
atexit(SDL_Quit);
screen = SDL_SetVideoMode(-1, -1, 0, SDL_ANYFORMAT);
bool done=false;
while(done == false){
SDL_Event event;
Uint8* keys;
keys = SDL_GetKeyState(NULL);
if(keys[SDLK_F1])MessageBox (0, "TEST", "text", MB_ICONEXCLAMATION );
while(SDL_PollEvent(&event)){
if(event.type == SDL_QUIT) done=true;
}
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.19.38.–
Tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
6. 10. 2010   #2
-
0
-

To newbie :
Jen par poznamek, treba te to nekam posune:
- pred zpracovanim SDL eventu (resp. pred jakoukoliv SDL fci), nemel bys pouzit fci SDL_Init pro inicializaci SDL?
- proc vlastne vytvaris SDL Surface se zapornou velikosti, kdyz na nej stejne pak nikde nekreslis a messagebox zobrazujes pomoci fce z windows.h? Podle mne stejne SDL_Event zachytava jen udalosti v aktivnim okne, takze pokud nemas zadne okno, nemas na nem focus, tak SDL_Event nebude prijimat zadne eventy (takze ani F1)....myslim, ze by to chtelo zkusit nejaky jiny pristup.

Napada mne treba pomoci WinAPI fce "GetAsyncKeyState" (coz s oblibou pouzivaji ruzne keyloggery, ktere take nemaji aktivni okno, takze to by mohla byt cesta :)
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms646293%28VS.85%29.aspx

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.212.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
6. 10. 2010   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Dfire0
Duch
10. 10. 2010   #4
-
0
-

nenapíše mi někdo tutorial? já nevím co je toto:

HHOOK WINAPI SetWindowsHookEx(
__in int idHook,
__in HOOKPROC lpfn,
__in HINSTANCE hMod,
__in DWORD dwThreadId
);

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.19.38.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Dfire0
Duch
14. 10. 2010   #6
-
0
-

dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.19.38.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Problem s SDL — založil yaqwsx

Problém s SDL — založil Systém

Problem s SDL — založil Milan

Problem so SDL — založil entity

SDL build problem — založil zvyshok

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý