Lze nějak zkompilovat C# (.NET) do Linuxové podoby? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Lze nějak zkompilovat C# (.NET) do Linuxové podoby? – .NET – Fórum – Programujte.comLze nějak zkompilovat C# (.NET) do Linuxové podoby? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
CZechBoY+4
Věrný člen
5. 10. 2010   #1
-
0
-

Zdravim,
je na světě nějaký kompilátor, který zkompiluje zdorják ze C# do souboru spustitelnýho na linuxu, něco jako je exe ve Winu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
6. 10. 2010   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
CZechBoY+4
Věrný člen
6. 10. 2010   #3
-
0
-

asi jsem zapoměl napsat že v MonoDevelopu mi to v linuxu zkompilovalo stejně do exe :-(
který z toho mám stáhnout?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
6. 10. 2010   #4
-
0
-

.NET je (zjednodušeně řečeno) něco jako Java - program v Javě přeložený ve woknech by si měl spustit pod tuňákem a obráceně. A o to samé se snaží Mono, aby si mohl přenést .NET aplikaci mimo Microsoftí píseček. Takže je vlastně správně, že si dostal to samé. A pokud se ptáš po převodu do nativního Linux tvaru, tak to se obávám, že budeš hledat dlouho :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
CZechBoY+4
Věrný člen
6. 10. 2010   #5
-
0
-

no já potřebuju aby to šlo spustit na linuxu nikoliv pomocí winu a nějakých emulací

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
KIIV+42
God of flame
6. 10. 2010   #6
-
0
-

no to sis nevybral zrovna nejlepsi jazyk..

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
CZechBoY+4
Věrný člen
7. 10. 2010   #7
-
0
-

no tak mám k dispozici ještě PHP :D jedině že bych dal CRON kterej by něco vykonal místo toho programu, ale stejně to neřeší to že bych to chtěl zkompilovat(jiný programy třeba)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
JardaJirava0
Stálý člen
8. 10. 2010   #8
-
0
-

Ahoj,

pokud použiješ mono, tak není problém rozběhat aplikaci na Linuxu, jen je třeba dodržet postup spuštění

mono nazevTveAplikace.exe


V poslední verzi 2.8 pak můžeš využít i věci, které jsou v .NET Frameworku 4.0, ale samozřejmě to konfrontuj s release notes.

Pěkný den,

Jarda Jirava

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.35.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 60 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý