DTD?! – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

DTD?! – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comDTD?! – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
daemontus0
Newbie
6. 10. 2010   #1
-
0
-

Zdravim, mam otázku, preco ked pridam do html dokumentu DTD - napr. <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> tak mi prestanu fungovat vsetky javascripty? Res. ako sa da toto napravit inak ako vymazanim DTD? (Ospravedlnujem sa ak to tu uz niekde je...len mi prosim hodte link ;) )

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.79.–
Veľkosť posluchárne nerobí myšlienku múdrou.
Reklama
Reklama
CZechBoY+4
Věrný člen
6. 10. 2010   #2
-
0
-

radši bych chtěl vidět HTML kod bez DTD a potom s DTD :-)
hoď si to do validátoru a ten ti třeba řekne proč ti to nejde, mě s DTD 4.01 jedou všechny JS(pokud nemám chybu v JS)
DTD se většinou dává ještě před <HTML> tag tak nevim kam ho dáváš ty

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
daemontus0
Newbie
6. 10. 2010   #3
-
0
-

To CZechBoY : davam ho pred <html>...a validator sa tvari ze vsetko je v najlepsom poriadku (http://validator.w3.org/) - teda samozrejme vtedy ked tam to DTD je. A myslim ze chybu v JS nemam pretoze ked dam DTD prec, normalne vsetko funguje... (JS v tomto pripade robi iba to ze po nabehnuti mysky na odkaz zmeni class divu v ktorom odkaz je, takze sa zmeni pozadie...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.79.–
Veľkosť posluchárne nerobí myšlienku múdrou.
m->29+6
Super člen
6. 10. 2010   #4
-
0
-

A nemôžeš sem hodiť zdrojáky? To je lepšie ako sa takto motať okolo toho ;-) A hlavne v akom prehliadači ti to nejde (vo všetkých?).

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.12.–
daemontus0
Newbie
7. 10. 2010   #5
-
0
-

To m->29 : Nefunguje to iba vo Firefoxe - Chrme, Opera a IE sa tvaria ze im to nevadi... - zdrojak :



<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv='Content-Type' content='text/html; charset=windows-1250'>
<link type='text/css' href='style.css' rel='stylesheet'>
<title>Nieco</title>
</head>
<body>
<table align='center' cellpadding='0' cellspacing='0'>
<tr>
<td rowspan='2' align='center' valign='middle' width='200' height='200' class='image'>
</td>
<td align='center' valign='top' width='200' height='100'>
<div class='firstmenu' ID='div1'>
<a href='?menu=link1' class='linkblack' onMouseOver="div1.className='firstmenublack'; this.className='linkwhite'" onMouseOut="div1.className='firstmenu'; this.className='linkblack'">Link 1</a>
</div>
</td>
<td align='center' valign='bottom' width='200' height='100'>
<div ID='div2' class='secondmenu'>
<a href='?menu=link2' class='linkwhite' onMouseOver="div2.className='secondmenublack'" onMouseOut="div2.className='secondmenu'">link 2 </a>
</div>
</td>
<td align='center' valign='bottom' width='200' height='100'>
<div ID='div3' class='thirdmenu'>
<a href='?menu=link3' class='linkwhite' onMouseOver="div3.className='thirdmenublack'" onMouseOut="div3.className='thirdmenu'">Link3 </a>
</div>
</td>
</tr>
<tr>
<td height='100' align='center' colspan='3'>
<div class='nad'>
<i><b>Nadpis</b></i>
</div>
</td>
</tr>
<tr>
<td colspan='4' align='center'>
<div class='main'>
Hlavny text....
</div>
<div class='mainbottom'>
<br>
</div>
</td>
</tr>
</table>
</body>
</html>
(niesom ziadny profik, takze prosim berte s rezervou, ale nejake hrube chyby by tam nemali byt - a take ze parametre tagov by sa mali zoradovat abecedne tiez ovladam ale vzdy to ladim az ked viem ze vsetko funguje, takze preto to vizera trochu chaoticky...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.79.–
Veľkosť posluchárne nerobí myšlienku múdrou.
CZechBoY+4
Věrný člen
7. 10. 2010   #6
-
0
-

já tam žádnej <script> nevidim, asi jsem slepej :smile10: :smile12: :smile11:
pokud jde o ten onMouseOver, to fakt nechápu co má zase být, tak tam máš:

div2.className='secondmenublack'

což asi neví co to je ten div2 zaměň za
document.getElementById('div2').className='secondmenublack'

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
daemontus0
Newbie
7. 10. 2010   #7
-
0
-

To CZechBoY : dik moc...presne toto som myslel - myslel som totiz ze ked to bez DTD funguje a s DTD nie tak to nebude chyba v JS ale ze tam treba ine DTD

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.79.–
Veľkosť posluchárne nerobí myšlienku múdrou.
CZechBoY+4
Věrný člen
7. 10. 2010   #8
-
0
-

taky nechápu jak ti ten JS mohl někdy jet...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
daemontus0
Newbie
7. 10. 2010   #9
-
0
-

To CZechBoY : tiez ma to teraz prekvapuje :D :D, ale co uz, zazraky sa stavaju

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.79.–
Veľkosť posluchárne nerobí myšlienku múdrou.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý