Vytvoření seznamu z proměné – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vytvoření seznamu z proměné – Python – Fórum – Programujte.comVytvoření seznamu z proměné – Python – Fórum – Programujte.com

 

Pavel0
Newbie
12. 11. 2006   #1
-
0
-

Ahojte, mám seznam jmen uložený např. v souboru. Tento seznam načtu do seznamu, to není problém,
ale dají se nějak z obsahu tohoto seznamu vytvořit další jména seznamu.



#například mám seznam
seznam = ["jedna", "dva", "tri"]

#a z toho potřebu udělat
jedna = []
dva = []
tri = []


Děkuji za každou radu a nápad jak to udělat

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
13. 11. 2006   #2
-
0
-

no j? to d?l?m fakt asi blbou metodou, ale funguje to:



>>> seznam=["jedna","dva"]
>>> for prvek in seznam:
exec('%s=[]'%(prvek))


>>> jedna
[]
>>> dva
[]
>>>

p?i?em? v tom ??dku


exec('%s=[]'%(prvek))

m??e? vyb?rat co se do prom?n? ulo??....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
geon0
Grafoman
13. 11. 2006   #3
-
0
-

Tento způsob ?e?en? jem velmi nevhodn?, proto?e jazyk na to nem? adekv?tn? jasn? a mohutn? mechanismy. Je lep?? to ud?lat jinak. Jin?mi slovy, m?? n?jak? probl?m a v r?mci jazyka jsi se vydal tou hor?? cestou. Ned? se to ud?lat jinak? ?eho chce? dos?hnou?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
13. 11. 2006   #4
-
0
-

Říkal jsem, že je to špatně, ale víceméně to je odpověď na otázku. Já bych program napsal tak, aby k tomu nešlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Pavel0
Newbie
13. 11. 2006   #5
-
0
-

Mám asi 100000 a víc polžek načtených do seznamu
každý záznam má tvar [čislo pordejny, číslo výrobku, cena, počet kusů, datum atd]
111;99999;2;1.1.2006
111;11111;3;1.1.2006
111;99999;1;2.1.2006
222;99999;2;1.1.2006
222;11111;3;1.1.2006
222;99999;1;2.1.2006

ke každému dni mám několik prodejen a každá má hodně čísel výrobků, a a pro každý den jeden záznam na jeden výrobek
ten seznam je hodně podrobný a já potřebuju z něho udělat např souhrn kolik se prodalo výrobku číslo 99999 za všechy prodejny, nebo za za jednu prodejnu ale delší časové období,

výsledek by měl vypadat za období od 1.1 do 30.6 např. takto:

111;999999;35
111;111111;1
222;999999;23
nebo
vše;99999;150
vše;11111;101

snad to tak stačí.
data nejsou načtená v databázi a ani ji nemůžu použít.
dik za jakýkoliv nápad a i za to řešení které jsi popsal víš

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
13. 11. 2006   #6
-
0
-

1/ seznamy v seznamu all=[[11,554,5544,55477],[47,557,887,8877],...]
k jednotlivým členům pak přistupuješ all[5) nebo hloubějš all [5][0]

2/ instance v seznamu:
class Polozka():
pass

all=[]

x=Polozka()
x.prodejna=111
x.vyrobek=25444
x..... = ......
all.append(x)

3/ naskládat do databáze (nejlépe interní sqlite) a pak vše řešit dotazy



vše samozřejmě v cyklech, ne takto jedoduše, to je jen ukázka

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Pavel0
Newbie
13. 11. 2006   #7
-
0
-

1/ To bude asi nejednodušší dík za nasměrování. jdu na to

3/ S sglite jsem párkrát zápasil ale zatím se mě nedaří, neznáš nějakou dobrou stránku pro začátečníky pro používání sqlite.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Pavel0
Newbie
13. 11. 2006   #9
-
0
-

To vypadá zajímavě.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Proměné — založil roman.jaros

Proměné v objektu — založil Kall_Ell

Include do proměné — založil homelin

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý