Spouštěč na flash disku – Příkazový řádek – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Spouštěč na flash disku – Příkazový řádek – Fórum – Programujte.comSpouštěč na flash disku – Příkazový řádek – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
BigSandy0
Newbie
7. 10. 2010   #1
-
0
-

Zdravím chytre hlavy a prosim o radu.
Mam na FlashDisku adresař seznamy a v něm soubor mujseznam.
Na tom samem FlashDisku je adresař PROGRAMY, ve kteram je podadresař PsPad a vněm soubor PSPad.exe

Jelikož je použivan FlashDisk na mnoha PC a tim padem je pismeno disku vždy jine, musim vždy znovu zadavat v PSPadu cestu k souboru.

Chtěl bych udělat v kořenovem adresaři spouštěč ktery by vše vyřešil.

Poradite,pomužete.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
7. 10. 2010   #2
-
0
-

Kdysi jsme řešívali problémy s aplikacemi, které vyžadovali běžet z určitého místa příkazem subst. V tvém případě možná bude stačit používat relativní cesty.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
7. 10. 2010   #3
-
0
-

%0 je jmeno skriptu, ~d z cesty vytahne disk. Takže třeba seznam.bat:

%~d0\programy\pspad\pspad.exe %~d0\seznamy\mujseznam

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
BigSandy0
Newbie
8. 10. 2010   #4
-
0
-

liborb napsal:
Kdysi jsme řešívali problémy s aplikacemi, které vyžadovali běžet z určitého místa příkazem subst. V tvém případě možná bude stačit používat relativní cesty.



Nějak to nefunguje nebo jsem to špatně pochopil.
Prosil bych ten přikaz upřesnit.
script ma jmeno PsPad.bat

On třeba PsPad jde spustit na disku, kde se furt měni pismeno disku takto
%cd%\PROGRAMY\PsPad\PSPad.exe

Ale jak mu vysvětlit že ma po spuštěni otevřit soubor mujseznam

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
8. 10. 2010   #5
-
0
-

Můžeš použít to, co ti napsal zdenda nebo můžeš zkusit toto (předpokládám, že PsPad.bat je v kořeni):

.\PROGRAMY\PsPad\PsPad.exe .\seznamy\mujseznam

nebo s tím příkazem subst
subst R: .

R:\PROGRAMY\PsPad\PsPad.exe R:\seznamy\mujseznam


V podstatě je to variace pořád na to samé. zdendova varianta je lepší v tom, že ta spouštěcí batka může být na flashce kdekoliv.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
BigSandy0
Newbie
8. 10. 2010   #6
-
0
-

Tak už mi jede i to od Zdendy :smile4:
Problem byl mezi klavesnici a židli.

Všem mod děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
BigSandy0
Newbie
10. 10. 2010   #7
-
0
-

Ještě dotaz.
V adresaři seznamy mam adresař total commander a vněm program total commander.

Když ho chci spustit %~d0\programy\Total commander\TOTALCMD.EXE tak to nejde.

Když adresař Total commander přejmenuji a vynecham tu mezeru Totalcommander je vše OK
%~d0\programy\Totalcommander\TOTALCMD.EXE

Zkoušel jsem dat misto mezery znak % a nic

Tady to ma normalně

http://programujte.com/?akce=clanek&cl=2006032802-prikazova-radka-%96-3-lekce

Správné jméno souboru

c:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11\WINWORD.EXE

Kde je zakopan pes ?????
Kde dělam chybu ????

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
10. 10. 2010   #8
-
0
-

Dej to do uvozovek:

"%~d0\programy\Total commander\TOTALCMD.EXE"

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
BigSandy0
Newbie
10. 10. 2010   #9
-
0
-

z_moravec napsal:
Dej to do uvozovek:

"%~d0programyTotal commanderTOTALCMD.EXE"



Taka kravina a jak se člověk natrapi :smile4:

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
BigSandy0
Newbie
11. 10. 2010   #10
-
0
-

Nejvic se mi libilo to od Zdendy ale když jsem to zkoušel převest do exe pomoci Bat To Exe Converter nebo Advanced BAT to EXE Converter tak to nejde.

To od Liborab



subst R: .
R:\PROGRAMY\PsPad\PsPad.exe R:\seznamy\mujseznam

Take neni moc dobre.Vytvaři virtual disk R.
Když použiji ten prvni napad od liborab nebo to co jsem tu dal ja tak dejde CMD ukončit pomoci přikazu exit.
Proč.



.\PROGRAMY\PsPad\PsPad.exe .\seznamy\mujseznam
Nebo
%cd%\PROGRAMY\PsPad\PSPad.exe

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Formátování Flash Disku — založil Prasklej Talíř

Správa USB flash disků v C++ — založil Vladimír Grégr

Detekce konkretniho USB Flash disku — založil Zemědělec

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý