Cim vytvarat PDF – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Cim vytvarat PDF – Java – Fórum – Programujte.comCim vytvarat PDF – Java – Fórum – Programujte.com

 

vlado09910
Návštěvník
8. 10. 2010   #1
-
0
-

Ahojte
mate nejaky osvedceny nastroj/kniznicu na vytvaranie pdf dokumentov v jave? Nieco easy a free (aj v biznis prostredi)
Dakujem za kazdy tip..
pozeral som napr. pdfbox od apache ale privitam nejake postrehy a doporucenia od Vas

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.64.–
vlado09910
Návštěvník
11. 10. 2010   #2
-
0
-

No tak som nakoniec skombinoval technologie XML a XSL a transformaciu na PDF prostrednictvom FOP (od Apache).. 2 dni to zabralo - 1 den xsl a 1 den rozchodenie kodovania (aby pdf zobrazovalo spravnu diakritiku)
To len ak by niekto nieco take hladal.... majte sa:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.64.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
11. 10. 2010   #3
-
0
-

To vlado0991 : S FOPem jsem se v boji za správné kódování taky utkal, ale pak jsem radši šáhnul po XSLFormatteru. Můžeš se o výsledek boje podělit? :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
D-Fox0
Stálý člen
11. 10. 2010   #4
-
0
-

Zrovna se mi od Lars Vogela objevil prispevek na twitteru :)

http://www.vogella.de/articles/JavaPDF/article.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.207.–
vlado09910
Návštěvník
11. 10. 2010   #5
-
0
-

To liborb : No skusim to popisat: berme za zaklad ze bez diakritiky to funguje. Teda je xml, k nemu xsl a v prikazovom riaku alebo z prostredia Java to ide spustit bez chyby a vygeneruje pdf.

Ked som tam najprv doplnil pismeno "č" tak pri kodovani utf-8 to padlo na vynimke a pri windows-1250 to bolo zmenene na #.
Vyriesil som to nasledovne:
Na stranke : http://www.kosek.cz/sw/fop/index.html je na download upravu fop config a jedna kniznica... tie som dokopiroval do prislusnych adresarov (xconf prepisal). Funguje 0,95 aj na verziu 1,0
Namapoval som spravne cesty (ENTITY) v subore fop.xconf
a doplnil tagy: <directory>C:\WINDOWS\Fonts</directory> <auto-detect/> do
<renderer mime="application/pdf"><fonts>

Pracoval som s fontom arial a v xconf-e to pokracuje:
<font metrics-url="&fop.home;conf/arial.xml" kerning="yes" embed-url="&fonts.dir;/arial.ttf">
<font-triplet name="Arial" style="normal" weight="normal"/>
<font-triplet name="sans-serif" style="normal" weight="normal"/>
</font>

nasledne v tom xsl som mal:
<fo:block font-size="10pt" font-family="Arial" ... atd (slovo Arial muselo zacinat velkym pismenom:-))

Cize v adresari windows si nasiel spravny font a v prilozenych xml mal metriku k nemu a pod..
Neviem ci je to velmi zrozumitelne takto narychlo, ale kto s tym robil, pochopi:-)) Pripadne poslem funkcne kody v PM...

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.193.–
vlado09910
Návštěvník
11. 10. 2010   #6
-
0
-

To D-Fox : tam sa vyuziva iText a ten nie je free pre moje účely.. diik

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.193.–
krabica
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
1. 2. 2014   #7
-
0
-

Mám stejný problém, je něco nového, nebo to musím zkusit přes xml? V PDFbox ani gnujpdf mi diakritika nefunguje a iText není free pro komerční účely...

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.72.200.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

VB(S) Cim zacit? — založil BobrB

Čím zabezečit? — založil Alsarin (CZ)

čim začít v SDL — založil Sony

S cím dřív začít ? — založil Lucinka

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý