Include jak na to ... – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Include jak na to ... – C / C++ – Fórum – Programujte.comInclude jak na to ... – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
tomas
~ Anonymní uživatel
511 příspěvků
8. 10. 2010   #1
-
0
-

ahoj,
mám aplikace v C++ které sestavuji opmoci utilitky make. jak řešíte includování hlaviček? Ja to do tedka resival bud primo #include nebo nadefinovani v make souboru ci pridani zdroju nebo proste gcc -I ... chci se zeptat které řešení se vám osvědčilo jako nejlepší? Jedná se mi o to, že když si uživatel stáhne source code, bude ho chtit sestavit, tak aby po instalaci nezustal v systému nějaký bordel, aby byl system nedotcený ... (napr utilitka SEt nechava systemove promene nadefinovane, uzivatel odstaní addr s sourcea code, a zustane mu v systému neplatný "odkaz" na include adresar..., podobne s alias a pod ...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.173.–
Reklama
Reklama
m->29+6
Super člen
8. 10. 2010   #2
-
0
-

Neviem čo si ako riešil, ale ja includujem pomocou #include "sth.h" v súboroch.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.12.–
KIIV+42
God of flame
8. 10. 2010   #3
-
0
-

To m->29 : on mozna mysli cestu k adresari / adresarum se systemovejma knihovnama

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
tomas
~ Anonymní uživatel
511 příspěvků
8. 10. 2010   #4
-
0
-

nene, jenom jsem to blbe popsal ...mám hlavičkové soubory ... pak mám hlavní program a abych nemzusel dávat include "hlavickovysoubor.hpp" ... tak jsem si bud nastavil systemovou promenou do které jsem pridal adresář kde se dané hla. soubory nacházejí ... nebo jsem použil g++ -I /addwithheaderfile/ ale to mi prijde celek m nepraktické (samozrejme muzu pouzit alias) ... tak jsem se chtel zeptat jaký způsob pro načítání HeaderFiles používáte, jaký se vám nejlépe osvědčil ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.173.–
KIIV+42
God of flame
8. 10. 2010   #5
-
0
-

no ja pouzivam staromodni #include

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 77 hostů

Podobná vlákna

Include — založil maaaca

Include z GET — založil matouch

Include — založil Zelenáč

Include — založil Michal115

Problém z include — založil bububu

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý