Počítání pulzů na sériovém portu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Počítání pulzů na sériovém portu – C / C++ – Fórum – Programujte.comPočítání pulzů na sériovém portu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

yaqwsx+9
Posthunter
8. 10. 2010   #1
-
0
-

Řeším problém s počítáním pulzů na jednom ze vstupů sériového portu (CTS, DSR, RI, DCD). Jde mi o vytvoření aplikace, která neustále běží na pozadí a např. každých 10 s po dobu 1 sekundy počítá kolik pulzů přišlo na tento port. Jelikož má běžet neustále na pozadí, tak mi jde o co nejnižší nároky na výkon, a proto mi metoda neustálého dotazování na stav přijde nevhodná. Nenabízí na to WinAPI něco?

Děkuji za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.83.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 10. 2010   #2
-
0
-

pouzij jednocip a posli aktualni pocet ... sou tam na to primo citace.. ale jen dva az tri

pripadne preruseni pri zmenach na portech .. a tak dale

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
yaqwsx+9
Posthunter
8. 10. 2010   #3
-
0
-

To KIIV : Právěže mikrokontroléru jsem se chtěl vyhnout. Repektive to mám schované jako záložní řešení. Nevím proč, ale je mi to prostě nesympatické :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.83.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
8. 10. 2010   #4
-
0
-

Asi hledáš funkce SetCommMask a WaitCommEvent, ale wokna na tohle nejsou. Řešení, co radil KIIV, je mnohem spolehlivější.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
yaqwsx+9
Posthunter
8. 10. 2010   #5
-
0
-

To liborb : Díky, vyzkouším a uvidím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.77.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Zařízení na COM PORTU — založil scorpions-cz

Příjem z COM portu — založil radar.sm

Seznam portů — založil Martin Beseda

Nastavenie LTP portu — založil Ján Borovsky

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý