C# vlastnosti(+ par pojmov) – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# vlastnosti(+ par pojmov) – .NET – Fórum – Programujte.comC# vlastnosti(+ par pojmov) – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Johnnny0
Návštěvník
10. 10. 2010   #1
-
0
-

Zdravim hosi, mam mozno trosku primitivnu otazku, ale chcem sa vyhnut neskorsim problemom. Prechadzam na C#, predtrym som sa trochu zaoberal C++ a su tu pre mna nejake nove veci. Konkretne su to vlastnosti, veci ako get,set, value ...

Neviem ako presne to mam chapat, "get" podla mna vrati hodnotu danej premennej, "set" nastavi nejake podmienky a "value" to presne nechapem. V celom tom tutoriale chyba k tomu vysvetlenie a tak sice viem tieto veci pouzit, no neviem ako presne chapat co robia a ako funguju.

napr len nieco taketo:

public int CisloUctu
{
get { return cisloUctu; }
set { cisloUctu = value; }

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.133.–
yterbium0
Stálý člen
10. 10. 2010   #2
-
0
-

Vlastnosť je vlastne ten zjednodušený kod pre napr. ako máš v JAVA.

textbox.gettext();
textbox.settext();

Aby si si nemusel písať ty tie 2 metody, využiješ property (compiler si to na pozadí nastaví do hore uvedeného štýlu) a využívaš to,

Get - vracia privátnu zložku - return cisliUctu
Set - nastavi privátnu zložku na hodnotu VALUE, pričom hodnota value, je tá, ktorú do nej priradíš pri používani instancie daného objektu- cisloUctu = value

Zakaznik zak = new Zakaznik();

zak.CisloUctu = 282728292; //priradis do privatnej zlozke hodnotu value = 282728292 (uplatnuje sa set)

console.write(zak.CisloUctu) //vyziadas si hodnotu privatnej zlozkz(uplatunuje sa get)

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.254.–
Johnnny0
Návštěvník
10. 10. 2010   #3
-
0
-

takze v podstate to co by som v C++ spravil metodami napr ziskajCislo() a nastavCislo() tu jednoducho zhrniem do vlastnosti.

S tym ze "set" jednoducho alebo nastavi danu premennu na tu ktoru urcim (value), alebo pripadne upravi hodnotu podla podmienky ktoru v "set" definujem ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.133.–
Johnnny0
Návštěvník
12. 10. 2010   #4
-
0
-

Takze dalsia vec ... Pisem to sem, aby som pre kazdu blbost nezakladal topic. Vedel by mi niekto fakt jednoducho ale trosku obsiirnejsie vysvetlit rozhranie ? nikde neviem najst uspokojive vysvetlenie. Pride mi to nieco ako dedenie urcitych funkcii, ale do hlbky to nechapem. Pripadne aj nejaky prakticky priklad kedy to pouzit ...

Teraz som sa trosku zacital, strasne sa to podoba na zoznam prototypov v C++ ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.101.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Vlastnosti okna — založil Jiří Hlaváček

C# - rozhrani a vlastnosti — založil jirkab

Vlastnosti pc na sítě — založil Paja2

Funkce ( vlastnosti) — založil Krasotina

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý