Hodnoty – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Hodnoty – Pascal – Fórum – Programujte.comHodnoty – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
TomasP
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
11. 10. 2010   #1
-
0
-

Zdravím,
mám zadání zhruba takto:

Na vstupu máte dvojice celočíselných hodnot, zjistěte, která hodnota je větší.
Ukončení je dvojicí 0 0.
Vypiš nejmenší hodnotu z B a pořadové číslo dvojic, ve kterých bylo A > B.

S tím posledním si nevím rady, jinak jsem to spáchal cca takto:


uses crt;
var a,b,PD,min :integer;

begin


min:=maxint;
PD:=0;
writeln('zadej A');
readln(a);
writeln('zadej B');
readln(b);

while ((a<>0) or (b<>0)) do

begin

if a>b then writeln('A je větší jak B')
else writeln('A není větší jak B');

if b<min then min:=b;


readln(a,b);
end;
writeln('minimální hodnota z B: ' ,min);

readln;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.72.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
11. 10. 2010   #2
-
0
-

Vzhledem k povaze zadání asi žádné složitosti nemáš vymýšlet, nebo-li si založ proměnou, ve které bude pořadové číslo (v každém průchodu cyklem se inkrementuje). Pak už jenom přidáš podmínku a případné vypsání hlášky s touto proměnou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
TomasP
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
11. 10. 2010   #3
-
0
-

Díky za radu, ale pořád nevím jak bych to do toho přidal, mohu tě poprosit o ten výsledný kód? Nebo něco co by mě nakoplo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
KIIV+42
God of flame
11. 10. 2010   #4
-
0
-

jestli si delal ten kod nahore (jakoze urcite ne), tak vis jak priradit hodnotu nejake promenne

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
TomasP
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
11. 10. 2010   #5
-
0
-

@KIIV : ten kod nahore jsem dělal já!

Spíš nechápu tohle: v každém průchodu cyklem se inkrementuje

tak jak přiřadit hodnotu nějaké proměnné vím to je :=

tzn... udělal bych to, že do toho cyklu bych přidal něco jako a přidal další proměnou např CD (číslo dvojice) :
PD - počet dvojic (měl jsem to tam nachystané, ale nevím jak do té proměnné uložit více čísel než jedno)
PD:=PD+1;

a nějak bych změnil podmínku:

if a>b then begin
writeln('A je větší jak B');
CD:=PD // ale vůbec nevím jak to udělat, aby se neustále to CD nepřepisovalo, ale vždy se tam ta hodnota PD přidala

end;
else writeln('A není větší jak B');


tudíž ještě pro přehlednost by nový kód vypadal cca takto:

uses crt;
var a,b,PD,min :integer;

begin


min:=maxint;
PD:=0;
writeln('zadej A');
readln(a);
writeln('zadej B');
readln(b);

while ((a<>0) or (b<>0)) do

begin
PD:=PD+1;
if a>b then begin
writeln('A je větší jak B');
CD:=PD;
end;
else writeln('A není větší jak B');

if b<min then min:=b;


readln(a,b);
end;
writeln('minimální hodnota z B: ' ,min);
writeln('A>B ve dvojicích číslo: ' ,CD );
readln;
end.

Omlouvám se za zmatenost atd. Pascala se učím chviličku (popravdě pár nocí před testem).

Díky za rady!

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
KIIV+42
God of flame
11. 10. 2010   #6
-
0
-

a musis to mit nutne v poradi: nejmensi a pak pozice?
nestaci pokazdy vypsat tu pozici a pak na konci i minimum?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
TomasP
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
11. 10. 2010   #7
-
0
-

To je jedno, jestli to prvně vypíše to a nebo to... tam jde ale jen o prohození řádků ne?

Právě že kdyby stačilo pokaždé popsat jen tu pozici, tak tam vlastně vypíšu hodnotu proměnné PD....

Napadlo mě nějak ty čísla zapisovat do souboru a pak je z něj načíst, ale nevím jak to udělat... :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
11. 10. 2010   #8
-
0
-

Tvoje myšlenky vedou na pole (místo toho souboru), ale už nevíš kolik jich nakonec bude, takže spíš na spojitý seznam, a to je jiná liga (na tu tohle zadání nevypadá). Normálně to v tom cyklu i vypisuj (PD), když bude podmínka splněná a po skončení cyklu vypiš to B. Zbytečně si to nekomplikuj, podle mě máte pochopit, že je něco nutné dělat v cyklu a něco až po jeho skončení :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
TomasP
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
11. 10. 2010   #9
-
0
-

OK, pole jsme se neučili ještě.... Děkuji všem za rady! Určitě se tu něco ode mne ještě objeví a když ne Pascal, tak C++ nějak v tom zatím lítám....

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Hodnoty vo fc. mysql_stat() — založil marioff

Výběr hodnoty — založil Hranicarrr

Mezní hodnoty — založil Lukas

Skopirovanie hodnoty — založil xxx7691

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý