Zadani celych cisel – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zadani celych cisel – C / C++ – Fórum – Programujte.comZadani celych cisel – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

gumibeer
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
11. 10. 2010   #1
-
0
-

zdravim, prave zacinam s C (predtim Pascal) a uplne se v tom ztracim, mohl bz mi nekdo poradit, jak ochranim vstupni udaje tak, aby to vzalo jen cela cisla? (nikoliv 7.4 nebo abc), zkousel jsem metodu
...
int main(void)
int a,b;
if (scanf ("%d %d", &a, &b) >= '9' || scanf ("%d %d", &a, &b) <= '0')
{printf ("Nejsou cela cisla\n");}
...
jakoze do scanfu dam dve cisla a pokud nejsou v rozmezi znaku 0 az 9, tak to vyhodi chybovou hlasku, bohuzel to absolutne nefunguje, v Pascalu jsem to podobnym zpusobem praktikoval, ale tady se to chova proste divne, kdyz zadam napr. 7 8 nestane se nic (program by mel pokracovat), kdyz zadam chybne "cislo", vypise chybovou hlasku a cely program dojede s ostatnima chbovejma hlaskama z dalsich ifu, uz jsem z toh zoufalej, o to vic, kdyz to bude nejspis totalne primitivni, budu rad aspon za malickou radu, diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.242.–
MiMi
~ Anonymní uživatel
45 příspěvků
11. 10. 2010   #2
-
0
-

Za ten vypis daj return 1;

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.184.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
11. 10. 2010   #3
-
0
-

if (scanf ("%d %d", &a, &b) >= '9' || scanf ("%d %d", &a, &b) <= '0')

WTF?????


a ted uloha: http://en.wikipedia.org/wiki/Scanf na tydle url mas neco o scanf... mas za ukol zjistit co vraci jako navratovou hodnotu

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
gumibeer
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
12. 10. 2010   #4
-
0
-

jakože to musí být v ASCII větší nebo rovno 0 a menší nebo rovno 9, jakože znaky, nevím zda se to dá použít, nejspíš asi ne

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.242.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
12. 10. 2010   #5
-
0
-

ne .. precti si poradne co to vraci.. a na 101% to nevraci nic jako znaky

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
m->29+6
Super člen
12. 10. 2010   #6
-
0
-

funkcie typu *scanf(3p) ti vrátia počet správne načítaných parametrov. Čiže číslo typu "int". Keby si sa aspoň pozrel na ten link čo ti poslal KIIV tak by si to videl hneď v 1. príklade. http://en.wikipedia.org/wiki/Scanf#Usage

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.12.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
12. 10. 2010   #7
-
0
-

To m->29 : jee si mi skazil celou akci RTFM :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
m->29+6
Super člen
12. 10. 2010   #8
-
0
-

Hej, hej. Ale keď ja niečo hľadám tak ma to vie naštvať. Vždy po fórach len odkazy a kraviny a nikto sa poriadne nevyjadrí. Z toho klikania by jeden zošalel. Som sa rozhodol, že k tomu nebudem prispievať..

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.12.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
12. 10. 2010   #9
-
0
-

To m->29 : ja zase jako spravnej ucitel nerad prispivam k lenosti lidi.. poradit, kde to hledat, a at se snazi
jak za nekoho nekdo neco udela, bude to zachvili potrebovat znova a znova a znova... az je z toho clovek, co nedokaze absolutne nic vyresit sam..

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Posloupnost celých čísel — založil Dmitriy

PHP zaokrúhelnie celých čísel — založil Anonymní uživatel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý