Céčko - velikost exe – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Céčko - velikost exe – C / C++ – Fórum – Programujte.comCéčko - velikost exe – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

~ Anonymní uživatel
59 příspěvků
11. 10. 2010   #1
-
0
-

Dobrý večer, rád bych se zeptal, jestli je možné nějak zmenšit velikost výsledného exe souboru v cé, popřípadě jak...např jednoduchý program pro naplnění pole deseti intů, bez knihoven like stdio.h má ve výsledku nějakých 15 kb? S '-s' parametrem (co přesně tento přepínač dělá?) se dostanu na nějakých 5 kb, což mně přijde pořád moc.... co přesně si f-ce main() volá a k čemu je co dobré?...... prostředí Dev-CPP, popř. překladač gcc... Díky za odpovědi

P.S. pro případné otázky.....na googlu jsem hledal, zatím bez uspokojivého výsledku..... ptám se jenom čistě ze zajímavosti....."mrtvé" Dev-CPP používám ze zvyku, zatím mně stačí.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.170.254.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
11. 10. 2010   #2
-
0
-

man gcc

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
m->29+6
Super člen
11. 10. 2010   #3
-
0
-

Na tejto stránke http://gcc.gnu.org/onlinedocs/gcc/Option-Summary.html sa dozvieš pod skupinou link-options čo prepínač "-s" robí:
Remove all symbol table and relocation information from the executable.
Myslím, že pre čo najmenšiu veľkosť kódu sa v gcc dá zapnúť optimalizácia "-Os". Taktiež ak chceš mať čo najmenší súbor tak nepoužívaj debug mód (prepínač "-g"). Neukladajú sa ti informácie potrebné pre debugger.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.12.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
11. 10. 2010   #4
-
0
-

díky za Vaše odpovědi, manuál jsem si samozřejmě prošel, v podstatě bez výsledku, možná jen přesně nevím co hledat ;-), -s parametr je tedy vyřešen.... to m->29: vyzkoušeno, ale spustitelný soub. má 17 kb :-) .....nevím, jestli teda uvažuju správně, ale funkce main() si volá sama "něco", nějaký kód potřebný pro běh programu, nebo já nevím co.... tady hodně tápu..ale pokud bych u jednoduchých programů nevyužil vše, tak proč to tam mít :-) rád bych věděl co to je a k čemu ktrá věc slouží a jak ovlivnit, co se vlastně všechno bude vkládat ?Pokud je to teda vůbec možné....

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.170.254.–
m->29+6
Super člen
11. 10. 2010   #5
-
0
-

Najnižšej veľkosti som dosiahol keď som prekladal takto:

gcc -std=c99 -pedantic -Wall -Wextra -s -Os strip.c -o strip
Prekladač si samozrejme niečo ešte zavolá a ja neviem čo ešte robí. Knižnice ale nemajú moc vplyv. Iba, že by si ich linkoval staticky, čo asi nerobíš.
Inak, v unixoch existuje program "strip" http://en.wikipedia.org/wiki/Strip_(Unix), ktorý dokázal zmazaním nejakých vecí zmenšiť veľkosť. Je portnutý aj na Windowsoch určite. Neviem ale či nespravil práve to čo už robí parameter "-s" v gcc. Prípadne si skús pozrieť manuálovú stránku a rôzne parametre a pošpekulovať s ním ešte.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.12.–
Tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
12. 10. 2010   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.119.–
~ Anonymní uživatel
59 příspěvků
12. 10. 2010   #7
-
0
-

díky Vám, odkaz jsem zběžně proletěl, jak dopíšu "maturu" tak nastuduju :-) samozřejmě vše vyzkouším...... to m->29 - na kolik ses, prosím, orientačně dostal kb? :-) přeju pěkný den

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.170.254.–
m->29+6
Super člen
12. 10. 2010   #8
-
0
-

Dostal som sa na 6144 bytov. V maine som mal len puts("m-> 29");.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.12.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Velikost EXE (Dev-C++) — založil blackbird

Max. velikost exe v divu — založil eleer

Nefunguje program (Céčko) — založil Tadeáš Abraham

Velikost stránky — založil the_Imp

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý