Caute,
potreboval by som Vasu pomoc, kedze sa mi vobec nedari vyplodit nejake dobre a vykonne riesenie. Kuknite si pls, sposob triedenia produktov podla parametrov na tejto stranke (pod lavym menu kategorii).
http://www.tpd.sk/katalog/tv-a-video/lcd-televizor-lcdtv/ (Rychly filter)
Jediny rozdiel proti tomu by som tam chcel aby sa z kazdej kategorie parametrov mohli vybrat viacere, nie iba jeden.
V podstate to mam vyriesene, len sa mi to zda dost tazkopadne. V 1. tabulke mam vsetky mozne parametre, v druhej mam kluc ID produktu + ID parametru z prvej... a vyberam to klasicky z 3 tabuliek naraz v jednom query... ale moc sa mi to nepaci...
Nenapadlo by niekoho nieco konkretne rozumnejsie??
Fórum › MySQL
Filter produktov
Nikto mi s tym nevie pomoct... aspon teoreticky... riesenie ktore som uviedol vyssie je nanic.. a neviem prist na nic funkcne...
proste ku tovarom pridavat parametre, a potom moznost podla nich zobrazovat tovar, tak ako je v ukazke...
diki vopred...
jestli mas aspon ty parametry nejak rozume v tabulce tak udelat neco jako id, count(1) where neco='2' or neco='60' ...
a seradit od produktu s nejvetsim poctem "hitu"....
a aspon specifikovat v jake sekci .. pokud bude.. tj sekce and ( .. or .. or .. )
tych parametrov moze byt na produkt viac, parametre su vsak vzdy ine pre kazdu kategoriu tovaru....
tab: nazov_parametra
id_nazvu nazov
1 Uhlopriečka
2 Odozva
3 Svietivosť
tab: parametre
id_param id_kateg id_nazvu hodnota
1 2 1 26"
2 2 1 32"
3 2 2 5 ms
4 2 2 2 ms
5 2 3 250 cd / m2
6 2 3 300 cd / m2
tab: produkt_parametre
id_produkt id_kateg id_parametra
1 2 2
1 2 3
1 2 6
2 2 1
2 2 4
2 2 6
cize produkt s id 1 (z kategorie 2) ma uhlopriecku 32", odozvu 5ms a svietivost 300 cd / m2...... zatial viem zobrazit pocty produktov s jednotlivymi parametrami tak, ze si tabulky spojim, a pouzijem podmienku podla momentalne vybratej kategorie (id=2), len sa mi to zda nie moc dobre... a zda sa ze nic lepsie vypotit zo seba neviem... zatial som neprisiel nato ako budem zobrazovat pocty ked bude vybrany parameter, resp. viac... ani ako na zaklade toho zobrazim tovar s vybranymi parametrami (tabulka obsahuje tiez id_kategorie) :(((((((((
tymto dotazom vyberem pocty pre vsetky parametre:
SELECT *,COUNT(produkt_parametre) AS pocet FROM nazov_parametra,parametre,produkt_parametre
WHERE produkt_parametre.id_kateg=$ID_KATEGORIE AND produkt_parametre.id_parametra=parametre.id_param AND parametre.id_nazvu=nazov_parametra.id_nazvu
GROUP BY produkt_parametre.iid_hodnota
no todle se nejak snadno udelat neda.. ale ruzny ID, ktery pouzijes na spojovaci tabulku muzes mit uz pri zadavani.. pak to napojit na vysledek.. (mimochodem asi bych se vyhnul joinum driv nez budes mit jen konkretni polozky)
a ostatne je to nekdy rychlejsi davat dohromady v programu -
no todle se nejak snadno udelat neda
si ma "potesil", som myslel ze som len blby to urobit... :)
idem to znova cele prekopat... resp. najst nejake tut-y na nete...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Preklad produktov v databaze — založil ondrike
Online konfigurátor produktov - plastové okná a dvere — založil Mário
File Filter — založil Forrest
Filter a stránkovanie — založil dasper
Filter grayscale — založil Codemaster