Filter produktov – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Filter produktov – MySQL – Fórum – Programujte.comFilter produktov – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

marioff0
Expert
13. 10. 2010   #1
-
0
-

Caute,

potreboval by som Vasu pomoc, kedze sa mi vobec nedari vyplodit nejake dobre a vykonne riesenie. Kuknite si pls, sposob triedenia produktov podla parametrov na tejto stranke (pod lavym menu kategorii).
http://www.tpd.sk/katalog/tv-a-video/lcd-televizor-lcdtv/ (Rychly filter)

Jediny rozdiel proti tomu by som tam chcel aby sa z kazdej kategorie parametrov mohli vybrat viacere, nie iba jeden.

V podstate to mam vyriesene, len sa mi to zda dost tazkopadne. V 1. tabulke mam vsetky mozne parametre, v druhej mam kluc ID produktu + ID parametru z prvej... a vyberam to klasicky z 3 tabuliek naraz v jednom query... ale moc sa mi to nepaci...

Nenapadlo by niekoho nieco konkretne rozumnejsie??

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
marioff0
Expert
14. 10. 2010   #2
-
0
-

Nikto mi s tym nevie pomoct... aspon teoreticky... riesenie ktore som uviedol vyssie je nanic.. a neviem prist na nic funkcne...

proste ku tovarom pridavat parametre, a potom moznost podla nich zobrazovat tovar, tak ako je v ukazke...

diki vopred...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 10. 2010   #3
-
0
-

jestli mas aspon ty parametry nejak rozume v tabulce tak udelat neco jako id, count(1) where neco='2' or neco='60' ...
a seradit od produktu s nejvetsim poctem "hitu"....
a aspon specifikovat v jake sekci .. pokud bude.. tj sekce and ( .. or .. or .. )

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
marioff0
Expert
14. 10. 2010   #4
-
0
-

tych parametrov moze byt na produkt viac, parametre su vsak vzdy ine pre kazdu kategoriu tovaru....

tab: nazov_parametra

id_nazvu	nazov

1 Uhlopriečka
2 Odozva
3 Svietivosť


tab: parametre
id_param	id_kateg	id_nazvu	hodnota

1 2 1 26"
2 2 1 32"
3 2 2 5 ms
4 2 2 2 ms
5 2 3 250 cd / m2
6 2 3 300 cd / m2


tab: produkt_parametre
id_produkt	id_kateg	id_parametra

1 2 2
1 2 3
1 2 6
2 2 1
2 2 4
2 2 6



cize produkt s id 1 (z kategorie 2) ma uhlopriecku 32", odozvu 5ms a svietivost 300 cd / m2...... zatial viem zobrazit pocty produktov s jednotlivymi parametrami tak, ze si tabulky spojim, a pouzijem podmienku podla momentalne vybratej kategorie (id=2), len sa mi to zda nie moc dobre... a zda sa ze nic lepsie vypotit zo seba neviem... zatial som neprisiel nato ako budem zobrazovat pocty ked bude vybrany parameter, resp. viac... ani ako na zaklade toho zobrazim tovar s vybranymi parametrami (tabulka obsahuje tiez id_kategorie) :(((((((((

tymto dotazom vyberem pocty pre vsetky parametre:
SELECT *,COUNT(produkt_parametre) AS pocet FROM nazov_parametra,parametre,produkt_parametre

WHERE produkt_parametre.id_kateg=$ID_KATEGORIE AND produkt_parametre.id_parametra=parametre.id_param AND parametre.id_nazvu=nazov_parametra.id_nazvu

GROUP BY produkt_parametre.iid_hodnota

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 10. 2010   #5
-
0
-

no todle se nejak snadno udelat neda.. ale ruzny ID, ktery pouzijes na spojovaci tabulku muzes mit uz pri zadavani.. pak to napojit na vysledek.. (mimochodem asi bych se vyhnul joinum driv nez budes mit jen konkretni polozky)
a ostatne je to nekdy rychlejsi davat dohromady v programu -

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
marioff0
Expert
15. 10. 2010   #6
-
0
-

no todle se nejak snadno udelat neda



si ma "potesil", som myslel ze som len blby to urobit... :)

idem to znova cele prekopat... resp. najst nejake tut-y na nete...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Preklad produktov v databaze — založil ondrike

File Filter — založil Forrest

Filter a stránkovanie — založil dasper

Filter grayscale — založil Codemaster

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý