J2ME překeslování – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

J2ME překeslování – Java – Fórum – Programujte.comJ2ME překeslování – Java – Fórum – Programujte.com

 

Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
17. 10. 2010   #1
-
0
-

Ahoj,
potřeboval bych poradit jak překleslit obrazovku vytvořenou pomocí Graphics. Mám dva soubory:

Midlet.java



import java.util.*;
import javax.microedition.midlet.*;
import javax.microedition.lcdui.*;

public class Midlet extends MIDlet implements CommandListener {
Display disp;
Command vypis;
Canvas can;
public long cas=0;
public long pocet=0;
public Timer timer;

public Midlet() {
vypis = new Command("Vypis", 1, Command.SCREEN);
}
public void startApp() {
disp = Display.getDisplay(this);
can = new Zobraz(cas);
can.addCommand(vypis);
can.setCommandListener(this);
disp.setCurrent(can);
timer = new Timer();
timer.schedule(new RunTimerTask(),0 , 1000);
}
private class RunTimerTask extends TimerTask {
public void run() {
cas++;

}
}
public void pauseApp() {
}
public void destroyApp(boolean unconditional) {
notifyDestroyed();
}
public void commandAction(Command c, Displayable d) {
System.out.println(cas);
}
}


Zobraz.java


import javax.microedition.lcdui.*;
class Zobraz extends Canvas {
long cas;
public Zobraz(long cas) {
this.cas = cas;
}
public void paint(Graphics g) {
g.setColor(255, 255, 255);
g.fillRect(0, 0, getWidth(), getHeight());
g.setColor(0, 0, 0);
g.drawString((String.valueOf(cas)), 0, 0, g.TOP|g.LEFT);
}
}


od programu chci jen aby od spuštění vypisoval sekundy, timer funguje tak jak má to jsem ověřil pomocí sout.

Díky za rady :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.126.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
17. 10. 2010   #2
-
0
-

http://java.sun.com/javame/reference/apis/jsr118/javax/microedition/lcdui/Canvas.html#repaint()

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.140.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
17. 10. 2010   #3
-
0
-

To Anonymní uživatel :
domuntaci jsem už koumal a nepomohlo to.. potřeboval bych spíš popis jak to udělat nebo kousek kodu

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.126.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
17. 10. 2010   #4
-
0
-

Však píšu ať použiješ metodu repaint(kotva v odkazu #repaint()), třeba v tom timeru. Jediný problém je v tom že can nemáš deklarovaný jako final, takže musíšbuď udělat can final, nebo si ho uložit i v třídě RunTimerTask. Kompletní dokumentace k překreslování je tady http://java.sun.com/javame/reference/apis/jsr118/javax/microedition/lcdui/Canvas.html#repaint(int, int, int, int)

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.140.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

J2ME — založil Black75

Hra v J2ME — založil Elektron112

J2ME aplikace — založil nohis

J2ME v kostce — založil Turdus

J2me problem — založil XGeniuS

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý