Access 2007 navázané Combo boxy – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Access 2007 navázané Combo boxy – Visual Basic – Fórum – Programujte.comAccess 2007 navázané Combo boxy – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
19. 10. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den,
V Accessu 2007 mám vytvořený formulář ve formě datového listu na kterém jsou 3 combo boxy. Mým záměrem je vyberu hodnotu v prvním combo boxu a na základě této hodnoty se předfiltruje seznam hodnot v dalším a tak dále pro ten další.
Jedná se o evidenci materiálu. Materiál je evidovaný v MsSQL DB.

Teď to mám udělané tak, že vyberu hodnotu v prvním combo boxu a na základě této hodnoty předfiltruji seznam hodnot pro další pomocí dotazu:
(SELECT dbo_spec_1.id_spec_1, dbo_spec_1.nazev_spec_1
FROM dbo_spec_1
WHERE (((dbo_spec_1.id_oboru)=[Forms]![dbo_material]![id_oboru]));
).
Aby se hodnoty v comboboxech aktualizovaly mám nastaveny při získání focusu následující událost =PoleSeSeznamem17.requery.
Problém nastává, když combobox získá fokus - hodnoty se zobrazí jen v řádku vyhovující podmínce v ostatních se hodnoty ztratí. Přitom fyzicky v tabulce jejich Id zapsány jsou. Comboboxy zobrazují názvy specifikací a jsou svázány s ID_oboru. Tohle by mi nevadilo kdybych nepoužíval zobrazení datového listu. Děkuji za jakoukoliv pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.87.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
19. 10. 2010   #2
-
0
-

Spíš než při získání fokusu bych to zkusil navázat na změnu hodnoty v comboboxu (samozřejmě pokud to v Accessu jde :)).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
19. 10. 2010   #3
-
0
-

To liborb : Bohužel i při nastavení na změnu hodnoty v comboboxu se to chová stejně..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.153.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
20. 10. 2010   #4
-
0
-

V Accessu nedělám, ale princip by měl být všude stejný. Vybereš hodnotu v prvním comboboxu -> změna hodnoty -> registrovaná funkce (něco jako OnSelChange) -> nový SQL dotaz s ID vybrané položky jehož výsledek vyplní následující combobox.

Pokud v tom dalším comboboxu automaticky vybereš první položku z nového SQL dotazu, tak opět dojde ke změně hodnoty (možná bude nutno zavolat "ručně") -> další SQL dotaz na vyplnění dalšího comboboxu atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý