Nastavení knihoven v DEV C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nastavení knihoven v DEV C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comNastavení knihoven v DEV C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

13. 11. 2006   #1
-
0
-

Dobr? den. Jsem v programov?n? naprost? začátečník a koupil jsem si knihu Nau?te se programovat (http://www.linuxzone.eu/index.phtml?ids=2&idc=1437). V?e bylo celkem v po??dku ale po p?r prvn?ch lekc?ch jsem se na?tval na kompil?tor dodan? ke knize kter? je pln? bug? (hlavn? mi vad? probl?my s p?smem kdy se znaky klidn? p??? p?es sebe) a rozhodl jsem se ps?t d?le v DEV C++ kter? pou??v?m ve ?kole. Probl?m je, ?e autor knihy napsal vlastn? knihovny pro pr?ci s grafikou se kter?mi se pracuje v p??kladech z knihy a j? nevím jak tyto knihovny nastavit v DEV C++(pro kompil?tor z knihy je v knize popsan? ?e?en? krok po kroku). Je tomu asi m?s?c co jsem zkou?el v?echno mo?n?, ale nakonec jsem rezignoval. Nyn? se ke knize chci zase vr?tit, ale potřeboval bych nastavit knihovny pro DEV > kdybyste n?kdo poradil jak na to byl bych velmi vd??n?.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom?? Jan?0
Newbie
13. 11. 2006   #2
-
0
-

doufam, ze je to ono
v menu Options -> Compiler Options na zalozce Directories jsou cesty ke slozkam, odkud se ty knihovny tahaj. Dal mas dve moznosti. Bud pridat vlastni knihovny do techto slozek, a nebo nastavit vlastni cesty (a pak je vhodne/nutne zkopirovat vsechny puvodni knihovny...)
Osobne bych volil prvni z moznosti

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
13. 11. 2006   #3
-
0
-

M?m verzi 4.9.9.2 - nevím jestli jsi to popisoval zpam?ti nebo z jin? verze ale ??dil jsem se zhruba pokyny je? jsi mi dal i kdy? je to rozm?st?n? cel? trochu jinak. Dostal jsem se tam co minule - p?idal jsem slo?ku s knihovnami v?emi t?mi způsoby a nikdy to nefunguje. Nav?c ono to p?ipojuje jen slo?ku zat?mco kompil?tor u knihy p?ipojuje samotn? soubory a autor klade d?raz na spr?vn? po?ad? p?ipojen? knihoven :( - fakt nevím co s t?m. Ten jejich kompil?tor je stra?nej ale v DEVu to nerozchodim.
P?esto d?ky za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom?? Jan?0
Newbie
13. 11. 2006   #4
-
0
-

teda nevim jak ten tvuj kompilator, ale dev pripojuje jenom soubory, ktere definujes pres include
napr.

include <studio.h>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
13. 11. 2006   #5
-
0
-

Napsal jsem prvn? malink? program kter? m? jen spustit jednu z funkc? z t? knihovny - knihovnu jsem definoval p?es include - snad jsem i p?ipojil slo?ku kde se knihovna nach?z? ale zkompilovat se to nechce proto?e tu knihovnu to nenajde. J? si s t?m teda budu je?t? n?jk?k hr?t - je jasn? ?e jsem tu knihovnu nep?idal - budu d?l zkou?et v?echny mo?nosti co n?co p?ipojujou :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
13. 11. 2006   #6
-
0
-

Tak jsem to připojil všude kde to šlo a .. knihovna je připojena. Už to zná všechny ty funkce, ale zase se to nechce zkompilovat - s tím už si zkusím poradit sám.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
xp0
Věrný člen
13. 11. 2006   #7
-
0
-

To inocencz:ty knihovny jsou zdrojáky nebou jsou zkompilované do *.dll, pokud ano tak je dejte do složky system32 a ve startu dejte spustit regsvr32 název_knihovny

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Není čas ztrácet čas
Tom?? Jan?0
Newbie
13. 11. 2006   #8
-
0
-

hm tak to uz ti neporadim, ja c++ zousim jenom tak ve volnym case (kteryho moc neni)... leda zkus pohledat primo na strankach Devu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Miroslav Kajan0
Věrný člen
13. 11. 2006   #9
-
0
-

To inocencz: Sežeň jinou učebnici nebo nepracuj s knihovnami, které jsou tam vytvořené :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
zacatecnik0
Super člen
17. 11. 2006   #10
-
0
-

to Runn3r.cze:
neni to nahodou studio ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Tom?? Jan?0
Newbie
18. 11. 2006   #11
-
0
-

jezis tech knihoven je... staci si vybrat...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
21. 6. 2008   #12
-
0
-

Ahoj, začínám programovat (podle knihy Učíme se programovat v jazyce C) a netuším, kde mohu stáhnout knihovny. Zatím jsem potřebovat vždy jen <studio.h>, ale ani tu nemám. Poraďte mi prosím někdo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.167.–
Earl Cash0
Věrný člen
21. 6. 2008   #13
-
0
-

To Finer5950 : stahni si nejake IDE (code::blocks, DEV-C++)...to uz v sobe zahrnuje potrebne knihovny....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
21. 6. 2008   #14
-
0
-

Tak děkuju, DEV-C++ už mám stažené... Dík moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.167.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Dev-C++ nastavení — založil Tax

Include knihoven — založil garamond

Turbo C++ - volani knihoven — založil easy_burn

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý