Problém s debugem v Code::Blocks – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s debugem v Code::Blocks – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s debugem v Code::Blocks – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
PieMakerDvd0
Newbie
23. 10. 2010   #1
-
0
-

Zdravím,
mám problém s debugováním v tomto IDE. Na netu sem přečetl pár návodů a díval sem se i na dvě videa na youtube ale přesto pořád nedokážu debugovat. problém je v tom, že debugger nezastaví na breakpointech, ale poběhne celý program. zkoušel sem to na jednoduchém programu:

#include <iostream>


using namespace std;

int main()
{
int a = 0;

cout << "Hello world!" << endl;

int x = 1;

cin.get();
return 0;
}

Postupuju takto (je možné že na něco zapomínám ale podle všech návodů by to mělo stačit):
Zkontroluju v nastavení jestli mám 'Produce debugging symbols [-g]' zaškrtnuté. Zkompiluju (Build). Nastavím Breakpoint na řádek
int main()

a spustím debugger (horní nabídka -> debug -> start).
Hned po provedení těchto kroků se mi ale ukáže okno v vypsaným 'Hello World!'. (screen http://img200.imageshack.us/img200/8716/codeblock.png).

Používám kompilátor přiložený ke code blocksu. cesta k debuggeru je nastavená správně (gdb.exe)

A tak prosím o pomoc: Dělám něco špatně (zapomínám něco zapnout/vypnout/nastavit)? Nebo je problém někde jinde?
Předem děkuju za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.246.111.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
23. 10. 2010   #2
-
0
-

V CB nedělám, ale mám pocit, že žádné IDE, které jsem kdy používal, by neumělo BP na jménu funkce. Zkus ho dát jinam (níž :)).

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
PieMakerDvd0
Newbie
23. 10. 2010   #3
-
0
-

ne ne v tom to není, code blocks pořád nedebuguje. trošku jsem googlil a narazil na pár podobných problémů ale co sem pochopil tak se téměř všechny týkaly programování na linuxu s řešením trošku přesahujícím moje možnosti :). takže nejspíš stáhnu visual studio.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.246.111.–
m->29+6
Super člen
23. 10. 2010   #4
-
0
-

Takže, je to jasné. DOlu vidím cestu s medzerami s ktorými si CB nevie poradiť. Projekt ulož do nejakého priečinka, kde nie sú medzery a malo by to fungovať ;-) Napr. C:\cbproj.

PS: Mohli by to opraviť. Je to podla mňa dosť obmedzujúce tie medzery. Aby som kvôli týmto a podobným nástrojom robil bordel v PC.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.112.–
sputnikone+1
Věrný člen
23. 10. 2010   #5
-
0
-

To m->29 : Ono ne že s tím neporadí C::B (to zpracuje v podstatě jakoukoli cestu), ale gdb s tím má problém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.134.–
PieMakerDvd0
Newbie
24. 10. 2010   #6
-
0
-

wow, děkuju moc funguje to ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.246.111.–
m->29+6
Super člen
24. 10. 2010   #7
-
0
-

To sputnikone : He, hej. Veď práve. Ale nechápem prečo cygwin a tieto porty nedokážu spracovať medzeru. To je taký problém? Veď je to obyčajný znak. V unixe tiež môžem mať medzeru v ceste, aj keď väčšinou nie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.112.–
KIIV+42
God of flame
24. 10. 2010   #8
-
0
-

jenze v linuxu se mezera interpretuje jako escape sekvence '\ ' .. krom toho, kdo sakra dava do nazvu adresaru a souboru mezery? nebo dokonce diakritiku..

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
sputnikone+1
Věrný člen
24. 10. 2010   #9
-
0
-

To KIIV : Uživatelé Windows a jeho vývojáři :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.188.–
m->29+6
Super člen
24. 10. 2010   #10
-
0
-

Preto Linux asi používajú len geekovia a ľudia čo sú donútení ho používať. 2udia si proste chcú zapísať svoje súbory do priečinkov nepomenovaných skratkami src, root, atď. Chcú mať niečo takéto /home/Mariška/Obrázky z Chorvátska/*.jpg. To je ale jedno, nechcem sa tu hádať. Problém vyriešený :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.112.–
noha7
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
25. 10. 2010   #11
-
0
-

Ahoj, mám stejný problém, akorát mě to už při překládání v linuxu píše toto: (soubor se jmenuje test)...

-------------- Build: Debug in test ---------------

Linking console executable: bin/Debug/test
/bin/sh: g++: not found
Process terminated with status 127 (0 minutes, 0 seconds)
0 errors, 0 warnings

přitom když to kompiluji přez příkaz. řádek "gcc -g main.c -o main" a pak to spustím, tak to jede... ale nevím jak spustit ten debugger..?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.29.80.–
KIIV+42
God of flame
25. 10. 2010   #12
-
0
-

jenze tobe to nehlasi ze nemuze najit gcc ale g++ ... zkus ho nainstalit

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
noha7
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
25. 10. 2010   #13
-
0
-

jéé:) děkuju moc!!! Taková banalita... jsem začátečník na linuxech a toto mě opravdu nenapadlo:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.29.80.–
KIIV+42
God of flame
25. 10. 2010   #14
-
0
-

To noha7 : stava se :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 90 hostů

Podobná vlákna

Code blocks problém — založil Houp nepřihlášen

Code::Blocks — založil Dodo

...not built yet... Code Blocks — založil Maratonec

Code::Blocks a databáze — založil RoboHK

Code::Blocks a knihovny — založil RoboHK

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý