Implementace grafu – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Implementace grafu – Java – Fórum – Programujte.comImplementace grafu – Java – Fórum – Programujte.com

 

Ondřej Benda
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
24. 10. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den,
mám třídy vektor, uzel a graf. Pro každou definuji nějaké atributy. Ve třídě graf potom pomocí těchto atributu propojuji jednotlivé prvky a vytvářím graf. Ten bych pak rád vložil pomocí konstrukotu do třídy main.

Implementace grafu je uzavřena v kontruktoru ve tříde graf a vypadá asi takto

graf(){
.
.
.
vektor v1 = new vektor();
v1.setSoused(u2);
v1.setCena(2);

vektor v2 = new vektor();
v2.setSoused(u4);
v2.setCena(1);
.
.
.
u1.setSousedi(new vektor[]{v1, v2});
u1.setJmeno("u1");
.
.
.
}

a teď bych rád do třídy main napsal:

graf g = new graf();
g.setSit(new uzel[]{u1, u2, u3, u4, u5, u6, u7, u8}); <-PROBLEM nerozpoznává proměnné u1,u2...

Potrěbuji uložit všechny uzly grafu do nějakého prvku. Proto jsem si vytvořil atribut ve třídě graf v podobě matice typu uzel - private uzel[] sit;. Problém je že nevím kde a jak tuto matici vytvořit.

Prosil bych tedy o radu.. diik





Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.94.–
šotek
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
25. 10. 2010   #2
-
0
-

Řekl bych, že na to jdeš blbě. Zadávat ten graf ručně je dobré možná tak pro kontrolu. Lepší je si ten graf nějak zakódovat, a v té třídě graf ho vytvořit tak jak píšeš. Nejběžnější jsou následující způsoby: 1) matice sousednosti/vzdálenosti 2) matice incidence 3) seznam uzlů a seznam hran. Potom čteš zadanou matici nebo seznam a podle obsahu vytváříš graf.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.140.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý