Vypis pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vypis pole – C / C++ – Fórum – Programujte.comVypis pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Al0
Věrný člen
25. 10. 2010   #1
-
0
-

Zdravím, mám funnkci která ukládá dynamické pole typu int do proměnné(taktéž pole). Lze vypsat celé číslo, ovšem nedaří se mi vypsat jednotlivé číslice. Pro poruzmění dávám celý kod..

void nacti_cisla(char *zn_x, char *zn_y);

int *chartoint(char* znak, int vel);
int vel_x, vel_y, *x, *y;

int main(){
char pom_x, pom_y;

nacti_cisla(&pom_x, &pom_y);

cout << *x << " x " << *y << endl;

system("pause");
return 0;
}

void nacti_cisla(char *zn_x, char *zn_y){
scanf("%s", zn_x);
scanf("%s", zn_y);

vel_x = strlen(zn_x);
vel_y = strlen(zn_y);

x = (int *)malloc(sizeof(int)*vel_x);
y = (int *)malloc(sizeof(int)*vel_y);

*x = *chartoint(zn_x, vel_x);
*y = *chartoint(zn_y, vel_y);
}

int *chartoint(char* znak, int vel){
int *vys_x;
vys_x = (int *)malloc(sizeof(int)*vel);

for(int i = 0; i < vel; i++){
vys_x[i] = atoi(&znak[i]);
}

return vys_x;
}


tento kod my v pořádku vypíše zadaná čísla, ovšem kdybych chtěl vypsat 2. znak proměnné X, tak "*x[1]" mi zakáže překladač, a "x[1]" my vypíše adresu. Máte nějaký nápad? díky!

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.196.40.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
25. 10. 2010   #2
-
0
-

x je adresa první prvku pole celých čísel, takže x[0] je první prvek pole, čili i *x je první prvek pole.

Abys mohl získat jednotlivé číslice, musíš buď zase zpátky převést na char* (itoa), nebo použít zbytek po dělení 10, pak vydělit deseti, a znova....



int cislo = 564;

int treti_cislice = cislo % 10;
cislo /= 10;
int druha_cislice = cislo%10;
cislo /= 10;
int prvni_cislice = cislo;



Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Výpis pole — založil pav

Výpis pole — založil Row

Výpis pole — založil Tominek

Php-pole-výpis — založil Lukáš

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý