Ukončení vstupu uživatelem – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ukončení vstupu uživatelem – C / C++ – Fórum – Programujte.comUkončení vstupu uživatelem – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
spider
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
26. 10. 2010   #1
-
0
-

zdravím, prosím o radu

potřeboval bych, aby uživatel zadával souřadnice bodů [x,y] (minimálně 2x) a poté ukončil vstup pomocí klávesy CTRL+D (popř. CTRL+Z) a program dále pracoval jen s načtenými souřadnicemi dál, navíc by se souřadnice neměly ukládat do pole.

napadl mě while cyklus, kde bude scanf opakovaně vyzývat uživatele na souřadnice, jenom nevím, jak ukončit vstup po stisknutí ctrl+d, navíc mě moc nenapadá, jak by to šlo bez pomocí pole

díky za každou radu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.242.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
26. 10. 2010   #2
-
0
-

To spider : ctrl+d ti hodi EOF.. staci testovat ten.. (akorat nevim jestli to funguje taky ve windows)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
spider
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
28. 10. 2010   #3
-
0
-

ukončení jsem vyřešil, použil jsem while cyklus, ale mám s ním problém, mám načítat souřadnice, takže pokaždé jedu cyklus od začátku a souřadnice se mi přemažou, nevíte o něčem, co nakonci těla while zpracuje načtené udaje, ale zároveň je neukládá do pole?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.212.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
29. 10. 2010   #4
-
0
-

V tvém případě je pole stejně "nepoužitelné", protože nevíš kolik těch souřadnic bude. Takže buď spojitý seznam nebo, pokud nechceš z nějakého důvodu použít paměť, potom soubor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 85 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý