Chystám se rozdělat a vyčistit notebook. Strašně hučí a někdy ventilátor až nehorázně moc. Tipuji že za to bude moci prach, takže by to chtělo vyčistit...
Jak se ale chránit atd. abych nic nezničil a abych si ani neublížil (myslím elektřinou...)
Nějaké antistatické náramky? Podložky? Nebo něco?
Na čem notebook rozebírat? Použít nějaký ten náramek?
Nebo je to zbytečné a dá se obejít i bez toho? Má cenu pořizovat nějakou extra výbavu kvůli jednomu rozebráni a vyčištění?
Díky za jakoukoliv odpověď...
P.S.: notebook už není v záruce, takže posílat jej do servisu by asi vyšlo zbytečně draho a asi by se to ani nevyplatilo...
Fórum › Hardware
Rozebírání notebooku
To aw :
1. Najít si návod i s obrázky - nejlépe video (Zajistit si počítač na kterém si to video přehraješ, když budeš mít notebook vypnutý.)
1,5. Zjistit jak se nanáší teplovodivá pasta
2. Nachystat potřebné nářadí, teplovodivou pastu a technický líh
3. Uklidit na stole
4. Odpojit notebook od napájení, vytáhnout baterii a přemístit notebook na stůl
5. Sundat svetr, mikinu a vyzout ponožky, sáhnout na topení
6. Rozebrat podle návodu, na nic zbytečně nesahat
7. Sundat heatsink. Vyčistit všechno od prachu. Vyčistit heatsink a procesor tech. lihem
8. Nanést pastu, namontovat heatsink a složit.
Při práci se zbytečně nedotýkej součástek (ani vysavačem). Neroztáčej vysavačem ventilátory. Čas od času sáhni na topení.
Když už se do toho pouštíš, tak to udělej pořádně. Pasta je dost důležitá a výměna není zas tak složitá.
Ale pokud máš nulové zkušenosti, tak doporučuji pracovat pod dohledem někoho znalého. Když jsem poprvé rozebíral notebook, tak mi pak trvalo hodně dlouho než jsem to dal dohromady a byly to pěkné nervy :D
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Koupě notebooku — založil JumBo
Wifi k Notebooku — založil _Radek_
Undervolting notebooku — založil Ahoj3
Vypínanie notebooku — založil Grungy
Display z notebooku k PC — založil Míša